Forum avocaţi > Civil

Divortul!casatoriti in Romania dar locuim in Italia

23-04-2020

Buna seara.
De 8 ani suntem casatorii in Romania dar locuim in Italia (de 11 ani locuind in aceasi casa)
Acum urmeaza sa divortam
Avem un copil care e si El cu noi aici in Italia(s-a nascut aici)
Lucram amandoi
Motivul divortul UI este ca sotul in ultimi 3/4ani a jucat toti banii nostri la jocuri le de noroc(prima data a luat de pe cardul meu su a de 9000 euro farà ca EU sa stiu), apoi a continuat... Farà sa aduca salariu in casa spuna d ca nu il plateste de la munca,si pe langa asta a facut un credit de 7000 euro la care Eu sunt girant(mentionez ca a avut pe cineva la banca intrucat Eu nu am semnat si nu am stiut nimic) apoi alte 2 crediti de 1000 euro, 2000 euro de care Eu nu am stiut dar nu sunt girant.
Dat fiind ca munca mea de 11 ani... S-a pierdut.. Si nu mi se pare corect in conditiile in care Eu 11 ani nu am facut o vacanta, am. Stiut doar Munca si casa
Ce se poate face? Se poate recupera partea mea de banii?
Pot avea dreptul ca copilul sa nu aiba nevoie se procura lui Cand mergem in Romania?
Cum se calculeaza pensia alimentata daca amandoi avem 1300 euro salariu
Răspunde
 24-04-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Avand in vedere faptul ca ultimul domiciliu comun al sotilor este in strainatate, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti.

Va trebui promovata actiunea de divort, in care sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului, modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat.

Pentru a nu necesita acordul tatalui pentru a calatori cu minorul, trebuie sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, care se acorda in situatia in care puteti demonstra faptul ca tatal este o persoana agresiva, iar actiunile sau inactiunile dansului pun in pericol grav viata sau buna dezvoltare fizica si psihica a minorului.

Ulterior desfacerii casatoriei, va trebui promovata actiunea de partaj.

In ce tara au fost contractate creditele?

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-04-2020
Vizitator
Buna ziua! Crditele sunt aici in Italia.
Dar f multi banii El a cheltuit din banii care erau deja in casa
Gen 9000 de pe cardul meu
Salariul care nu la adus
Si lucru care ma facut sa divortez sunt acum Cand am aflat de credit e. Nu se mai poate recupera partea mea?
Răspunde
 24-04-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Data fiind situatia de fapt, ar fi indicat sa luati legatura cu un avocat local, pentru a va informa daca legislatia italiana prevede infractiunea de furt intre membrii de familie, caz in care va trebui sa formulati o plangere penala impotriva sotului.

Referitor la partaj, masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor, dar si a datoriilor acumulate de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

In situatia in care masa partajabila este compusa doar din creditele contractate pe teritoriul Italiei, pentru partaj va trebui sa va adresati instantei italiene.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-04-2020
Vizitator
Va multumesc pt sfaturi!!!!
Daca am inteles bine.... In situtia mea.. Sotul a cheltuit banii nostri.. De 10 ani si acum au ramas datoriile care Eu trebuiesc sa platesc jumatate. Cand Eu nu am beneficia de 1 euro.. Din contra au fost LuatI pe ascuns.. Dar legea spune" trebuiesc impartite egal"....
Ce situatie...
Răspunde
 24-04-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cotele si modalitatea de impartire a bunurilor ce compun masa partajabila depind de situatia de fapt.

Daca sotul a sustras o suma de bani fara ca dvs sa aveti cunostinta de acest lucru, puteti formula o plangere penala impotriva dansului.

In situatia in care dvs ati avut un aport majoritar la dobandirea bunurilor ce compun masa partajabila si aveti dovezi in acest sens, puteti solicita atribuirea unei cote mai mare de 50%.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.