|
24-04-2020 |
 | Maria Vizitator |
| Bună ziua, sunt căsătorită de 11 ani, avem 2 copii, și de 2 ani locuim IN Spania. Vreau sa ma întorc în România împreună cu copiii, iar apoi în România o sa introduc actele de divorț, pentru ca aici nu pot, imi lipsesc documente și bani sa plătesc avocat, întrucât nu am nici un venit. Soțul nu este de acord sa iau copiii în România, cum nu este de acord nici cu divorțul. Exista o lege care sa ma lămurească în acest caz ce este de făcut, dacă pot sau nu sa iau copiii? Cum pot pleca împreună cu copiii? Ce trebuie sa fac? Sa sun la politie? | |
|
|
|
24-04-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca minorii sunt cetateni romani, puteti reveni in tara, insa nu veti mai putea parasi teritoriul Romaniei impreuna cu minorii, fara acordul tatalui. Ulterior revenirii in tara, puteti introduce actiunea de divort, solicitand cu aceasta ocazie modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Daca sotul este o persoana violenta si ati fost agresata, anuntati organele de politie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-04-2020 |
 | Maria Vizitator |
| Bună ziua! Astăzi am discutat cu un avocat din Spania, și mi a spus ca în cazul în care tatăl nu este de acord ca eu sa plec cu copiii în România, trebuie sa solicit autorizație judiciara întrucât domiciliul copiilor este în Spania, merg la scoala in Spania, si chiar dacă sunt cetățeni romani, întoarcerea în România fără acordul lui poate însemna abandonarea domiciliului. Eu nu am nici un venit, si chiar dacă as solicita avocat din oficiu, procedura este de durata, minim 3 luni. Ce se poate întâmpla dacă plec cu copiii fără autorizație judiciara? Ce se întâmplă dacă plec fără copiii și ma întorc după ei când am autorizația? | |
|
|
|
28-04-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Reintoarcerea in Romania a copiiilor minori cetateni romani este posibila fara procura. Insa, se pare ca in conformitate cu codul penal al Spaniei, daca ati pleca din Spania cu minorii, fapta ar fi considerata infractiunea de rapire de minori, iar daca plecati fara ei, infractiunea de abandonarea minorilor, care v-ar conduce chiar la decaderea din drepturile parintesti, pe langa o condamnare. Deci, ascultati sfatul avocatului local si vedeti ce puteti intreprinde acolo. Eventual, cautati un avocat roman cu drept de practica in Spania. Iar pentru a face fata cheltuielilor procesului, in mod sigur si in Spania puteti beneficia de ajutor public judiciar. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-04-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Maria a scris pe 28-04-2020: Bună ziua! Astăzi am discutat cu un avocat din Spania, și mi a spus ca în cazul în care tatăl nu este de acord ca eu sa plec cu copiii în România, trebuie sa solicit autorizație judiciara întrucât domiciliul copiilor este în Spania, merg la scoala in Spania, si chiar dacă sunt cetățeni romani, întoarcerea în România fără acordul lui poate însemna abandonarea domiciliului. Eu nu am nici un venit, si chiar dacă as solicita avocat din oficiu, procedura este de durata, minim 3 luni. Ce se poate întâmpla dacă plec cu copiii fără autorizație judiciara? Ce se întâmplă dacă plec fără copiii și ma întorc după ei când am autorizația? Intrebati avocatul daca abandonarea domiciliului constituie fapta penala conform legislatiei spaniole sau doar o circumstanta agravanta in procesul de divort. Daca este vorba despre a doua varianta, acest lucru nu va va afecta, deoarece dvs veti demara procedura de divort in tara, insa va trebui sa faceti dovada motivului pentru care revenirea in tara a avut un caracter urgent, avand in vedere faptul ca minorii se afla in timpul anului scolar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |