Forum avocaţi > Civil

Pot invoca acest motiv

25-04-2020
Vizitator
Buna ziua,
Am depus o cerere de contestatie la executare, dar datorita unui deces, am uitat sa fac plata pentru taxa de timbru judiciar, astfel cererea a fost anulata. Ulterior, am primit acasa o somatie prin care mi se spunea ca creditul executat a fost cedat si sa platesc noului creditor. Am depus contestatie la somatie , mai ales ca eu nu am primit cesiunea de creanta, insa as dorii sa stiu daca pot invoca ca motiv de contestatie la somatie si faptul ca incuviintarea instantei nu specifica modalitatea prin care poate fi pusa in executare creanta.Practic se spune ca se incuviinteaza executarea silita pentru recuperarea creantei din titlul executoriu contract de credit nr... . Fara cale de atac. Deci nu specifica prin ce modalitate. Pot folosi asta ca motiv de contestatie? Un alt motiv ar fi ca taxa de timbru a fost platita de executor la sector 4 si nu de credtor la sector 2. Pot solicita nulitatea executarii si din acest motiv? Multumesc anticipat.
Răspunde
 26-04-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
1. "daca pot invoca ca motiv de contestatie la somatie si faptul ca incuviintarea instantei nu specifica modalitatea prin care poate fi pusa in executare creanta"

daca nu scrie in incheierea de incuviintare a executarii nimic specific, se executa in toate modalitatile prevazute de lege, deci nu este motiv de constestatie

2."taxa de timbru a fost platita de executor la sector 4 si nu de creditor la sector 2"
OUG 80/2013 nu prevede sanctiunea nulitatii

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.