Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Mai exista vreo posibilitate sa luam inapoi acest teren ce ne-a fost luat cu forta

28-04-2020
Vizitator
Doresc sa va expun pe scurt o problema la care as vrea un raspuns competent .
Parintii mei au fost tarani individuali ,in anul 1972 au fost sinistrati ,La vremea respectiva li s-au atribuit o suprafata de teren loc de casa in schimbul predarii vechiului amplasament CAP ului.Au construit pe acest teren o casa de locuit. Langa casa noastra o batrana care a fost si ea sinistrata ca si noi, a construit pe suprafata de 300 m.p o camaruta pe care in anul 1974 a vanduto parintilor mei intocmind o chitanta sub semnatura privata ,neputand la vremea aceea sa faca un act de vanzare la un notar.
Desi consider ca parintii mei au fost de buna credinta cand au cumparat terenul , in anul 1991 dupa decesul tatalui meu, fostul proprietar ne- a luat cu abuz de putere suprafata de 300 m.p pe care o cumparase sub pretextul ca ii apartine. Ne am adresat cu plingere instantei de judecata unde am avut castig de cauza pana la Curtea de apel Ploiesti unde ne- au fost anulate sentintele date anterior.La vremea respectiva fiul celui cu care ne-am judecat era primarul localitatii si facand uz de functiea sa au fost puse in dosarul Curtii de apel documente false.
Acum dupa atatea ani de nedreptate si totodata consider o eroare judecatoreasca , as dori sa stiu daca in situatia legala si in virtutea Legii 18/1991 a fondului funciar, aceasta suprafata de teren cumparata de parintii mei cu chitanta sub semnatura privata putea fi atribuita fostului proprietar prin hotarare judecatoreasca irevocabila si daca aceasta lege reglementeaza si terenurile taranilor cu gospodarie individuala sau numai a celor carora li s-au luat pamanturile la cooperativizare .
In speranta ca ma puteti lamuri si ajuta in acelasi timp , daca mai exista vreo posibilitate sa luam inapoi acest teren ce ne-a fost luat cu forta de fostul proprietar si acoperit cumva de justitie, va multumesc din suflet.
Vreau sa fac acest lucru pentru ca parintii mei sa -si poata dormii somnul de veci linistiti .

Cu toata stima,
Cornelia
Răspunde
 28-04-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ptr ca dvs. vorbiti de ani de litigii si mai multe sentinte judecatoresti, va recomand sa va prezentati cu actele la un avocat care sa aiba posibilitatea efectiva sa le studieze si sa poata expune o opinie legala, daca mai aveti sau nu vreo posibilitatea de actiune ori contestare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-04-2020

Bucuresti
0726831249
mihaeladruga2013@gmail.com
Pentru acea suprafata cumparata cu un inscris sub semnatura privata, tatal d-voastra cat a fost in viata sau ulterior mostenitorii au solicitat in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare?

av. Druga Mihaela
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.