Forum avocaţi > Civil

Executare silita

21-03-2014
Vizitator
Buna ziua, in anul 2012 am luat o masina de spalat print-un credit CETELEM,ulterior mi-au emis un card de fidelizare in val.de 3000 lei. Am platit ratele luna de luna pana in ziua in care am discuttat cu un operator Cetelem. INtarziasem cu rata din anumite motive,am incercat sa vb la parametrii civilizati,iar acesta s-a infuriat si a inceput sa vb.nepoliticos,amenitand. M-am suparat si i-am spus tipului ca daca nu òe-a placut ca le-am platit pana acum,de azi inainte nu voi mai plati nimic.Au mai sunat de cateva ori,au mai trimis somatii de plata si dupa toate acestea nu am mai trimit nimiclAzi am primit in posta o somatie de plata cu termen de 1 zi si o executare silita de la un executor. Mentionez ca credit plus taxe judecatoresti s-a ajuns la suma de cca.7800 ron. Problema mea este ca am absolut totul pe numele meu casa si masina...am stat de vb.cu executorul telefonic si i-am spus politicos ca am la cunostinta faptul ca nu au dreptul sa execute imobilul decat daca as avea de rambursat suma de 1000ron,acesta mi.a vb.politicos incercand sa ma sgatuiasca ce e de facut in continuare,binenteles in favoarea dansului si nicidecum a mea, El spunea ca ori le dat c4ei 7800 in 6 luni ori incerc sa platesc o suma de aprox.450 lei pe luna. Menleitionez ca salariul meu este de 970 lei,am doi copii minori in intretinere si sunt divortata., Nu am cum sa le dau jumatate din salariul meu lunar atata timp cat pe langa copii mai trebuie sa platesc facturi de intretiner. Va rog respectuos sa-mi spuneti ce procedura legale de stopare exista in situatia mea,iar daca am omis sa dau anumite detalii care ar fi necasere pt a putea primi un raspuns din partea dv.va rog sa ma inntrebati, Sunt disperata si nu stiu ce se va intampla. Va rog sa.mi dati un sfat. MUltumesc anticipat.
Răspunde
 24-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Aveti mai multe solutii, din pacate fiecare vin cu ceva costuri pentru dvs si in final tot va trebui sa achitati debitul

1. Fie ajungeti la o intelegere, platind o suma mai mare acum si restul in rate, asa cum vi le permiteti

2. Fie faceti o contestatie la executare in care contestati cuantumul debitului si modul lui de calcul, solicitand totodata si suspendarea executarii silite. Dar aceasta procedura va costa suplimentar onorariu de avocat, taxe de timbru si cautiune, fara a fi sigur rezulatatul obtinut

3. Daca vor continua executarea, legal pot sa va popreasca 1/3 din venituri, insa numai daca vor alege executarea prin poprire. Legea prevede ca executarea silita imobiliara poate fi facuta doar pentru sume mai mari de 10.000 lei.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2014
Vizitator
va multumesc frumos pentru sfaturi, as mai avea o intrebare,daca eu am deja rate pe care le achit luna de luna in valoare de 350 ron mai pot sa-mi popreasca din sal o treime? Ce pot sa fac sa nu imi ia o treime din salar avand in vedere ca am 2 copii minori,sunt divortata iar venitul meu net este de 970 ron plus tichete de masa. Oare instanta care a dat acceputul acestei executari nu se gandeste ca nu poti pedepsi doi copii minori din cauza parintelui inconstient. Daca ei imi retin 310 din salar,mai achit credetile de 350 ,raman cu 310 din care mai trebuie sa platesc utilitatile si intetinere care stim deja ca nu imi ajung sa platesc,copii ce imbraca,,ce mananca?Credeti ca am vreo sansa sa casting in instanta sa le dau in limita posibiltatilor? Multumesc anticipat
Răspunde
 26-03-2014

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca aveti mai multe popriri suma nu va fi la fiecare cate 1/3, ci 1/2 din venit, suma care apoi se va imparti intre cei 2 creditori.
Numai ca va tb sa anuntati executoriii ca mai exista popriri si sa nu se depaseasca procentul legal.Executorul va face apoi distribuirea sumei.

Nu se tine cont de ce alte obligatii de orice natura mai aveti dvs. si nu veti plati in limita posibilitatilor, ci in procentul prevazut de lege.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2014
Vizitator
Multumesc frumos dna.avocat. Se pare ca am o problema destul de grava in cazul acesta. In momentul de fata nu am alte popriri pe salar deoare creditele le platesc luna de luna. Intrebarea mea era daca eu platesc deja credite pot in instanta sa obtin dimuarea popririi avand in vedere ca exista 2 copii minori in intretinere. Mi se pare strigator la cer sa lasi 3 persoane sa traiasca o luna cu un venit de 350 ron ,in conditiile in care acesti 350 nu ajung nici macar pentru plata utilitatilor.
Răspunde
 27-03-2014

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
V-am raspuns deja ca nu vi se diminueaza procentul legal cu care poate fi poprit salariul, tinand seama de obligatiile dvs. Nici tinand seama de persoanele aflate in intretinere, nici de starea de sanatate.

Creditorul are dreptul sa isi primeasca suma din contract asa cum v-ati obligat.

Nu puteti plati de buna voie, se trece la executare silita prin poprire sau asupra altor bunuri pe care le detineti.

Asa e legea si din pacate ea nu este una subiectiva. Chiar daca la nivel emotional un judecator va intelege, nu poate sa incalce prevederile legale.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2015
Vizitator
Bună seara! Am si eu o restanță la cetelem in valoare de 4700 cu tot cu dobânda cu 1000 lei cheltuieli judecătorești. .. am primit o somație in care sunt anunțată de judecator ca sunt executată silit.. ca o sa mi sa puna proprire pe salariu.. dar in schimb eu nu lucrez nici nu am nimic pe numele meu... ce s.ar putea întâmpla? M.as putea trezi cu ei acasă peste mine? Mulțumesc anticipat! O seara buna
Răspunde
 06-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Cu ei acasa, nu, cu scrisori peste scrisori-da. Va vor astepta, fie sa va angajati ,fie sa dobanditi vreun bun.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2016
Vizitator
am facut o refinantare la raifaisem-benk,,sa achit celeemul dar lucrurile sau incurcat si raifesem,,a luat fara semnatura mea banii care erau desinati celeemului,,pentru achitare si a bagat banii tot la ei,,,si acuma vor sa ma execute ilit e posibil asa ceva,,dece nu mi-au dat mie banii sa-i returnez la cetleem,,ce pot sa fac?
Răspunde
 12-06-2016
Vizitator
Buna ziua.
Acum un un an am luat telefon prin Cetelem.
Ulterior am ramas fara munca si nu am putut sa imi platesc vreo rata.
Acum imi trimit mail-uri precum ca ma executa silit, dar problema este ca nu am nimic pe numele meu.
Ce pot face eu acum?
Cum pot scapa de ei?
Răspunde
 18-07-2017
Vizitator
Buna ziua am luat anul trecut de la cetelem in rate eletrocasnice iar de vro 6 luni nu am mai platit nimic m-au sunat de la exectutorul silite prin care imi spun ca la suma de 2700 Ron au trei variante propriri si ca pot veni acasa si is bunuri mobile si imobile se poate sa daca asa ceva la o suma asa mica
Răspunde
 07-08-2017
Vizitator
Buna ziua !

In anul 2014 a fost incuviintata o executare silita asupra bunurilor mele, ca urmare a neachitării unui contract de împrumut bancar.
In prezent locuiesc în străinătate, într-o țară din Uniunea Europeana .
Există posibilitatea de a fi extinsă executarea silită asupra conturilor pe care le dețin în străinătate ?
După cât timp de la încuviințare se prescrie executarea silită ?

Vă mulțumesc anticipat.
Răspunde
 15-03-2019
Vizitator
Buna ziua,
Prietenul meu a primit o citatie de la Cetlem in urma unui credit neachitat in care i se pune sechestru pe masina.Suma de achitat acum este de 5700 de Ron +cheltuieli de judecata.
Ce putem face in aceasta situatie?
Va multumesc,
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.