Forum avocaţi > Civil

Pot cere anularea executarii?

10-05-2020
Vizitator
Buna ziua,
Am o executare silita de anul trecut pe care nu am contestat-o.In ianuarie am primit o somatie imobiliara, pe care am contestat-o pentru ca s-a pus sechestru pe un bun imobil ce apartine unui numar de 3 proprietari. Cu ocazia acestei contestatii am avut acces si la dosarul de executare ( pe care executorul nu a vrut sa mi-l puna la dispozitie pana atunci desi am facut nenumarate cereri) . Conform acestui dosar am constatat ca executorul emisese o incheiere de repartizare a unor sume de bani retinute pe care eu nu am primit-o , dar si existenta unor cec-uri emise de executor in fals , dar sumele au fost trecute la cheltuieli de executare. Astfel, excutarea silita a fost demarata in luna aprilie 2019 dar exista un cec din data de 20.01.2019 prin care se facea notarea in cartea funciara a imobilului. Cum poti face notarea in ianuari 2019 can executarea demareaza abia in aprilie 2019 cand se depune cererea la el? Mentionez ca acest cec nu este semnat si stampilat de banca ca primit. Mai exista un alt cec care este xeroxat astfel incat sa nu se vada suma de pe el, dar nici acest nu este semnat si stampilat de banca ca primit . Cu toate aceste aceste cheltuieli au fost inregistrate ca cheltuieli de executare.
In incheiera prin care se prepartizau sumele de bani neprimita de mine, mi se spune ca suma X se repartizeaza la creditor si suma Y ramane la executor ca cheltuieli de judecata.
Insa in somati emisa dupa aceasta repartizare, suma ramasa la debitor este mai mare dect ar fi trebui sa fie conform repartizarii si suma ramasa ca cheltuieli de executare este mai mica.

Pot avand in vedere aceste lucruri constatarea nulitatii executarii ?
Si se pot emite in acelasi dosar, pentru acelasi bun imobil , doua somatii imobiliare, a doua a fost emisa la 3 luni dupa prima fara ca prima sa fie anulata. Multumesc.
Răspunde
 11-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
..."dar si existenta unor cec-uri emise de executor in fals , dar sumele au fost trecute la cheltuieli de executare"

ptr. acest aspect puteti formula plangere penala

Consider ca, daca prima somatie nu a ajuns la dvs, si nu au fost derulate procedurile de vanzare, se poate emite si o a doua somatie, cu procedura corecta, de aceasta data.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.