Andrei a scris pe 12-05-2020: Buna ziua, Am primit o instiintare de poprire, pe data de 16.03.2020. Am vrut sa depun contestatie si mi s-a spus ca termenele sunt suspendate. Astfel nu am mai facut acest lucru. Citind azi prin mesaje , am constata ca nu este chiar asa. Pana la urma mai pot depune contestatie la poprire sau am iesit din termenul de 15 zile de contestatie?Multumesc anticipat. Puteti, pana pe 31 mai. Intr-adevar, debitorii nu mai pot contesta executările silite pe perioada stării de urgență, pentru ca instantele nu au inclus pe lista de urgente si aceste litigii. Creditorii pot, în schimb, să înceapă sau să continue fără niciun impediment executarea silită, dacă aceasta nu intră în conflict cu regulile de disciplină sanitară stabilite prin hotărârile Comitetului Național privind Situațiile Speciale de Urgență. Singurul lucru pe care il pot face debitorii = sa ceara suspendarea executarii silite, daca isi permit sa achite cautiunea (suspendarea este pe lista de urgente) Insa, contestatia propriu-zisa poate fi facuta in 15 zile de la data ridicarii starii de urgenta. Sau, (si independent de starea de urgenta) in baza deciziei CJUE, daca este o contestatie la titlu impotriva unor recuperatori, banci, IFN-uri, si se invoca clauze abuzive, contestatia poate fi facuta oricand, chiar daca dosarul de executare este deschis de mai multa vreme. |
Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). |
|
|