Forum avocaţi > Civil

Situatia de calatorie intra-judeteana dupa 15 mai

14-05-2020

Buna ziua,

O intrebare specifica care ar putea fi de ajutor mai multora (cu probleme similare).
Pe data de 15 sau 16 trebuie sa fac urmatoarele:
1.Sa merg cu masina personala de la Brasov (unde stau in chirie, dar neoficial) catre Bucuresti impreuna cu un prieten.
2. De la Bucuresti trebuie sa o luam pe iubita mea si sa mergem toti impreuna in orasul meu natal(buzau) pentru a-mi vizita parintii si a face niste poze(pentru business) prietenei mele.
3. Ulterior ne vom intoarce la Bucuresti pentru a o lasa pe ea, iar dupa la Brasov cu amicul meu (si asociat).

Care ar fi pasii de urmat pentru justificare in starea de alerta de dupa 15 mai?

Justificarile potentiale sunt:
Eu: Trebuie sa imi vad mama si sa ii ofer servicii de ingrijire (a avut recent o operatie la picior)
As putea de asemenea sa mentionez ca este justificare pentru firma (trebuie sa facem poze), dar Prietena mea nu este angajata.

Prietena mea: Acelasi motiv pentru acele poze.
Sau mai exista optiunea de a motiva ingrijirea unei persoane varstnice sau recent operata (singura problema fiind ca ea nu este inrudita cu nimeni de acolo, ba chiar este din Rep Moldova).

Ce sugerati?

Este posibil sa fac declaratii pentru ambele motive? Si ce dovezi sunt deajuns pentru situatiile de fata?

Multumesc anticipat
Răspunde
 15-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
• o 1. interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
• o 2. în scop umanitar sau de voluntariat;
• o 3. realizarea de activități agricole;
• o 4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
• o 5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
• o 6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
• o 7. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
• o 8. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane;
• o 9. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
• o 10. pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu;
• o 11. alte motive justificate (precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere; asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; deces al unui membru de familie).

Acestea sunt motivele care apar pe noua declaratie. Pot fi bifate mai multe motive.

Va sugerez sa procedati astfel:
- dvs. si asociatul faceti o declaratie initiala pe ruta Brasov, Bucuresti, Buzau, Bucuresti, Brasov
- prietena - pe ruta Bucuresti - Buzau si retur
- ptr.deplasarea de la Brasov la Bucuresti, atat dvs, cat si asociatul, veti bifa in primul rand interes profesional
- ptr. Bucuresti- Buzau - toata lumea, inclusiv prietena - interes profesional, participarea la evenimente familiale,
-dvs. puteti adauga si motivele 2 si 5

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Descarcati de pe site-ul www.mai.gov.ro modelul declaratiei pe proprie raspundere, in starea de alerta.

Toti trei va trebui sa completati aceasta declaratie, indicand traseul si motivul deplasarii, astfel ca toti veti bifa punctul 1, iar dvs. punctele 1 si 11, iar daca pentru efectuarea sedintei foto, intre dvs si prietena nu exista un contract, aceasta poate bifa si punctul 2.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.