Forum avocaţi > Civil

Ma poate scoate din mostenire pt parasire de domiciliu

16-05-2020
Vizitator
Buna ziua suntem 2 frati si detinem o casa la tara si ceva teren.in urma la decesul ambilor parinti a rămas casa părintească si ceva teren dar nu avem actele pe casa si pământ.Eu sunt plecat din tara de 15 ani iar in casa părintească a rămas fratele meu care nu vrea sa îmi dea nimic de acolo (am inteles ca unbla sa mă scoată din drepturi pt parasire de domiciliu si sa treacă casa pe numele lui)este posibil sa ma scoată din drepturi? Va multumesc!
Răspunde
 16-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In nicin intr-un caz. Puteti fi plecat nu de 15, ci de 30 de ani, ori sa nu fi locuit acolo niciodata.
Calitatea de fiu al decedatilor va asigura dreptul la mostenire.
Nu exista - raportat la dreptul de mostenire - notiunea de parasire de domiciliu.
Succesiunea se face la notar sau in instanta, iar in ambele cazuri veti fi citat ca sa va primiti drepturile (daca sunteti 2 frati, impartiti "frateste", adica jumatate-jumatate, ptr. ca asa zice legea)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nu puteti fi decazut din drepturi.

Va trebui sa mergeti la un notar sa acceptati mostenirea de pe urma parintilor si sa dobanditi calitatea de mostenitor.

Ulterior va trebui dezbatuta masa succesorala fie la notar, daca partile se inteleg cu privire la modul de impartire al bunurilor, fie in instanta.

Daca nu va aflati in tara, puteti mandata o persoana pentru a se ocupa de dezbaterea mostenirii sau va puteti angaja un avocat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.