|
19-05-2020 |
 | Mioara Vizitator |
| Buna ziua, Am primit acasa o citatie de la tribunal in data de 08.05.2020, pentru termenul din 29.05.2020. Din pacate nu eram la domiciliu, abia azi am ajuns , si as vrea sa stiu daca mai pot trimite raspuns intampinare. Termenul de raspuns este termen de decadere? Adica pot trimite raspuns in 10 zile de la incetarea starii de urgenta?Multumesc. | |
|
|
|
19-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Avand in vedere faptul ca termenele au fost suspendate pe perioada instituirii starii de urgenta, puteti depune acum raspunsul la intampinare. Formulati raspunsul in conformitate cu dispozitiile art. 201 NCPC. "1) Judecătorul, de îndată ce constată că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată, dispune, prin rezoluţie, comunicarea acesteia către pârât, punându-i-se în vedere că are obligaţia de a depune întâmpinare, sub sancţiunea prevăzută de lege, care va fi indicată expres, în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condiţiile art. 165. (2) Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunoştinţă de răspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei. (3) În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor. (4) În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (1) sau, după caz, reclamantul nu a comunicat răspuns la întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (2), la data expirării termenului corespunzător, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor. (5) În procesele urgente, termenele prevăzute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecător în funcţie de circumstanţele cauzei. (6) În cazul în care pârâtul domiciliază în străinătate, judecătorul va fixa un termen mai îndelungat, rezonabil, în raport cu împrejurările cauzei. Citarea se va face cu respectarea dispoziţiilor art. 156." Nedepunerea raspunsului la intampinare nu atrage nicio sanctiune, insa este indicat sa o formulati. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-05-2020 |
 | Cornelia Vizitator |
| Conform art.201 cpc alin.2, astfel cum a fost modificat, raspunsul la intampinare nu mai este obligatoriu. Legea nu va obliga, spune ca puteti depune raspuns la intampinare. Termenul, in mod normsl, se fixeaxa in 3 zile de depunerea intampinarii. Ceea ce doriti sa sustineti poate fi facut prin orice material scris depus chiar la primul termen. | |
|
|
|
21-05-2020 |
 | Vasile trifan Vizitator |
| buna ziua parintii mei au facut un act de v.c. cu uzul fruct a unui apartament cu sora mea si eu nu am stiut, fiind in italia.Tatal meu a murit si acum suntem chemati la succesiune unde sora mea nu doreste ca apartamentul sa fie impartit declarand ca e propietara dar e nuda.Mama se abtine de la comentarii fiind influentata gresit.Atat cat mama traieste pot sparge acest act de v.c.in care mama si.a rezervat uzul fruct? | |
|
|
|
21-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Vasile Trifan a scris pe 21-05-2020: buna ziua parintii mei au facut un act de v.c. cu uzul fruct a unui apartament cu sora mea si eu nu am stiut, fiind in italia.Tatal meu a murit si acum suntem chemati la succesiune unde sora mea nu doreste ca apartamentul sa fie impartit declarand ca e propietara dar e nuda.Mama se abtine de la comentarii fiind influentata gresit.Atat cat mama traieste pot sparge acest act de v.c.in care mama si.a rezervat uzul fruct? Este destul de dificil sa obtineti anularea unui contract de vanzare cumparare. In functie de situatia de fapt, puteti invoca prevederile art. 1665 NCC, daca vanzarea a fost fictiva: "(1) Vânzarea este anulabilă atunci când prețul este stabilit fără intenția de a fi plătit. (2) De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când prețul este într-atât de disproporționat față de valoarea bunului, încât este evident că părțile nu au dorit să consimtă la o vânzare." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-03-2023 |
 | Dana Vizitator |
| Buna ziua! am pe rol un dosar pentru actiune civila in raspundere delictuala. Precizez ca nu am avocat pentru ca nu imi permit insa pana acum m-am descurcat citind foarte multa jursprudenta. Stiu ca trebuie indeplinite niste conditii cumulative pt ca instanta sa admita cererea mea pe acest tip de actiune. Problema mea este ca, desi am depus poze la dosar ca proprietatea imi este afectata, nu am apucat insa sa fac si reparatiile necesare, adica sa depun chitante, facturi etc care sa dovedeaza prejudiciul. La dosar am insa multe probe care scot in evidenta ca pana la afectarea proprietatii mele am solicitat sprijinul tuturor institutiilor, asta a fost si motivul pentru care instanta nu a dispus o expertiza tehnica. Totusi nu am acele dovezi pe care instanta mi le-a cerut expres (chitante, facturi, etc.). Intrebare: prejudiciul nu se presupune, e musai sa vin cu aceste dovezi? daca instanta imi respinge actiunea pe acest motiv, pot venii in apel cu restul dovezilor pe motiv ca termenul anterior era prea scurt pentru demararea lucrarilor de constructii si atasarea dovezilor? intre timp am luat legatura si cu asiguratorul care a stabilit deja valoarea prejudiciului, credeti ca un document din partea acestuia ar demonstra ca prejudiciul e real si astfel sunt indeplinite toate acele conditii cumulative ale acestui tip de actiune? | |
|
|
|
17-03-2023 |
| Incercati sa depuneti dovezile solicitate de instanta sau orice alta proba care sa sustina pretentiile dvs, in caz contrar riscati ca actiunea sa vi se respinga. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |