|
| 21-05-2020 |
 | Cristiana Popa Vizitator |
| Avocatul spune ca judecatorul o sa il intrebe daca nu am venituri din ce traiesc. Mi s-a parut deplasat de la inceput asa ceva si nu cred ca un judecator intreaba asta, am trecut pana acum cu alti doi avocati prin cereri de ajutor public judiciar si nimeni nu a intrebat asa o prostie. Ma rog, ma pune sa scriu ca traiesc din veniturile mamei mele. La termen judecatorul nu stiu in ce temei legal cere sa vada el veniturile mamei. E legal asa ceva? Eu am depus de la ANAF dovada canu am venituri si alte dovezi. Acum vrea si declaratie ca nu sunt alte persoane in intretinerea mamei. Care e temeiul legal prin care cere acest jduecator asa o informatie strict personala? Nu era de ajuns dovada de la ANAF ca nu am venituri? Chiar asa intreaba judecatorii cine te intretine? Mi se pare asa o mahalageala asta. Multumesc de ajutor. | |
|
|
|
| 21-05-2020 |
| Taxa de timbru daca castig procesul nu se plateste de partea adversa? sau in vreun fel? | |
|
|
|
| 21-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cristiana Popa a scris pe 21-05-2020: Avocatul spune ca judecatorul o sa il intrebe daca nu am venituri din ce traiesc. Mi s-a parut deplasat de la inceput asa ceva si nu cred ca un judecator intreaba asta, am trecut pana acum cu alti doi avocati prin cereri de ajutor public judiciar si nimeni nu a intrebat asa o prostie. Ma rog, ma pune sa scriu ca traiesc din veniturile mamei mele. La termen judecatorul nu stiu in ce temei legal cere sa vada el veniturile mamei. E legal asa ceva? Eu am depus de la ANAF dovada canu am venituri si alte dovezi. Acum vrea si declaratie ca nu sunt alte persoane in intretinerea mamei. Care e temeiul legal prin care cere acest jduecator asa o informatie strict personala? Nu era de ajuns dovada de la ANAF ca nu am venituri? Chiar asa intreaba judecatorii cine te intretine? Mi se pare asa o mahalageala asta. Multumesc de ajutor. Conform dispozitiilor art. 8 din OUG 51/2008, ajutorul public judiciar se acorda in urmatoarele situatii: "(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 500 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat. (2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporţie de 50%. (3) Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România." Avand in vedere faptul ca pentru acordarea ajutorului public judiciar se are in vedere venitul mediu net lunar pe membru de familie, judecatorul poate solicita dovada veniturilor membrilor din familie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 21-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cristiana Popa a scris pe 21-05-2020: Taxa de timbru daca castig procesul nu se plateste de partea adversa? sau in vreun fel? Taxa de timbru se achita de partea adversa in cazul in care veti castiga, in functie de obiectul actiunii. Astfel, daca obiectul cererii este partaj judiciar, atat reclamantul, cat si paratul vor fi obligati la plata taxei de timbru, in functie de cota ce le revine din masa partajabila sau din masa succesorala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 21-05-2020 |
| | EU nu locuiesc cu mama mea si ea are o pensie de 3000 lei din care ma ajuta si pe mine. Ce inseamna asta ca o sa ma puna sa platesc taxa de timbru? Avocatul m-a pus sa spun ca mama imi da bani dar EU nu am nici un venit. Deci ce se va intampla si ce ma sfatuiti sa fac, va rog? Cu el nu mai doresc sa colaborez.multumesc | |
|
|
|
| 21-05-2020 |
| | EU nu locuiesc cu mama mea si ea are o pensie de 3000 lei din care ma ajuta si pe mine. Ce inseamna asta ca o sa ma puna sa platesc taxa de timbru? Avocatul m-a pus sa spun ca mama imi da bani dar EU nu am nici un venit. Deci ce se va intampla si ce ma sfatuiti sa fac, va rog? Cu el nu mai doresc sa colaborez.multumesc | |
|
|
|
| 21-05-2020 |
| Pentru a va putea furniza un raspuns concret trebuie analizata situatia de fapt. Instantanta poate solicita dovada veniturilor membrilor de familie care locuiesc impreuna cu dvs. Daca nu locuiti impreuna cu mama, precizati instantei acest lucru. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 21-05-2020 |
| Multumesc. O sa va spun situația. Nu am venituri deloc. Mama ma ajuta uneori cu bani. Ea are o pensie mare. Dar e bolnavă de cancer si de inima si are mari cheltuieli cu medicamentele si nu mereu ma ajuta cu bani. Mai fac curat la oameni si stiti bine ca nu se dau chitanțe la asta. Am cerut prin acest avocat ajutor pt taxă de timbru de 1000 lei. Azi spune că judecătorul a cerut sa fac dovada veniturilor mamei. La telefon i-am spus că nu trebuia mama băgat în poveste ca am avut 2 cereri până acum.si am obținut ajutorul cu dovada de la.anaf zero venit. Acuma eu ce sa fac? Daca dau dovadă venit mama nu imi da scutire. Si nu e corect ce a scris avocatul acolom eu i-am spus că uneori ma ajuta si el a trecut ca mama ma întreține. Imi e greu sa cred ca nu stia legea. Nici macar nu a întrebat ce venituri are mama mea ca sa stie daca ma încadreze ori ba. Dacă nu depun ce a cerut judecatorul, dovada veniturilor mamei si la.dosar sunt doar adeverinyele mele de la anaf? Pot face eu ceva acum Sa corectez ce a făcut acest avocat? Sau ce sa fac? Nu am acești bani. Va rog ajutor. Multumesc frumos. | |
|
|
|
| 22-05-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Conform prev. OUG 51/2008 Art. 5 - (1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin familie se înţelege soţul/soţia, copiii sau alţi descendenţi în linie dreaptă în vârstă de până la 18 ani aflaţi în întreţinerea solicitantului, precum şi copiii sau alţi descendenţi în linie dreaptă în vârstă de peste 18 ani, dar nu mai mult de 26 de ani, dacă se află în continuarea studiilor şi în întreţinerea solicitantului. (2) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, se consideră membru al familiei şi persoana care are domiciliul ori reşedinţa comună şi gospodăreşte împreună cu solicitantul, copiii sau alţi descendenţi în linie dreaptă ai acesteia în vârstă de până la 18 ani aflaţi în întreţinerea solicitantului, precum şi copiii sau alţi descendenţi în linie dreaptă în vârstă de peste 18 ani, dar nu mai mult de 26 de ani, dacă se află în continuarea studiilor şi în întreţinerea solicitantului Art. 8 - (1)*) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat. (2)*) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporţie de 50%. Din cate inteleg eu, din dorinta de a sublinia ca nu aveti venituri si ca starea dvs. financiara este atat de rea incat va sustine in continuare mama, cu care locuiti si gospodariti, avocatul a activat art.5 lit.b, aratand in fapt ca familia dvs. este formata din dvs. si mama, si ca familia are venituri mai mari de cat se arata in alin.1 al art. 8, adica sunt peste 300 lei / cap de membru familie pe ultimele 2 luni si ca mama isi indeplineste obligatia legala de intretinere. Consider ca, daca ramane asa, nu veti fi scutita de taxa. Era suficient sa prezentati certificatul ca nu realizati venituri impozabile, ca nu detineti proprietati/ ori detineti, eventual de la ITM ca nu apareti in Revisal. Trebuie neaparat sa depuneti precizari la dosar, in care sa aratati ca dvs. NU gospodariti cu mama si ca nu ea va intretine, iar venitul ei nu are relevanta ptr. situatia dvs. financiara. Daca deja s-a pronuntat instanta, faceti acest lucru in cererea de reexaminare. In orice caz, depuneti hartia pe care v-a cerut instanta,(eventual copie dupa cuponul de pensie), insa aratati ca nu are relevanta in cauza. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 22-05-2020 |
| Of, sa va dea Dumnezeu sanatate! MULTUMESC MULT!! Eu nu am spus avocatului ca ma intretine mama. Acest domn intelege ce vrea el si numai probleme mi-a facut. A mai scos nu stiu de unde si ca trebuie sa declar ca nu am conturi bancare contrazicandu-se cu mine cand i-am spus ca eu am facut 2 cereri acceptate pana acum de ajutor si nu a trebuit sa declar ca nu am cont bancar. Poate ca nu am bani in conturi, asta da, deci m-a obligat sa declar si asa ceva. Foarte amenintator ca altfel nu obtin ajutorul daca nu fac ce zice el. Eu stiu sa mai si judec. Pot sa trec in aceste precizari ca el a inteles gresit ca ma intretine mama? Trebuie sa prezint si copie dupa cartile de identitate, va rog, sa se vada ca locuim in orase diferite? Ea e bolnava de cancer si am si un certificat de handicap prin care as putea sa arat ca sunt multi bani pentru sanatatea ei. Nu stiu. Nici cererea de ajutor public judiciar nu mi-a trimis-o sa vad si eu ce a scris in numele meu acest avocat. As dori sa cer si reducerea si esalonarea taxei de timbru, mai pot cere asta? Ca nu le-a cerut si procesul se termina la primul termen pentru ca si-a retras executarea creditorul. MULTUMESC FRUMOS DOAMNELOR AVOCATE PENTRU AJUTOR. | |
|
|
|
| 22-05-2020 |
|
| Fara doar si poate, indicati in precizarile scrise tot ceea ce considerati relevant, inclusiv faptul ca dvs. considerati ca nu ati avut parte de o reprezentare conforma situatiei si ca avocatul nu a inteles situatia. Depuneti copii dupa CI, sunt esentiale ptr a demonstra ca nu gospodariti impreuna. Si, da, puteti completa cererea in sensul ca daca vi se refuza scutirea, in subsidiar doar, sa se ia in considerare eventual o reducere si esalonare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 22-05-2020 |
| Cristiana Popa a scris pe 22-05-2020: Of, sa va dea Dumnezeu sanatate! MULTUMESC MULT!! Eu nu am spus avocatului ca ma intretine mama. Acest domn intelege ce vrea el si numai probleme mi-a facut. A mai scos nu stiu de unde si ca trebuie sa declar ca nu am conturi bancare contrazicandu-se cu mine cand i-am spus ca eu am facut 2 cereri acceptate pana acum de ajutor si nu a trebuit sa declar ca nu am cont bancar. Poate ca nu am bani in conturi, asta da, deci m-a obligat sa declar si asa ceva. Foarte amenintator ca altfel nu obtin ajutorul daca nu fac ce zice el. Eu stiu sa mai si judec. Pot sa trec in aceste precizari ca el a inteles gresit ca ma intretine mama? Trebuie sa prezint si copie dupa cartile de identitate, va rog, sa se vada ca locuim in orase diferite? Ea e bolnava de cancer si am si un certificat de handicap prin care as putea sa arat ca sunt multi bani pentru sanatatea ei. Nu stiu. Nici cererea de ajutor public judiciar nu mi-a trimis-o sa vad si eu ce a scris in numele meu acest avocat. As dori sa cer si reducerea si esalonarea taxei de timbru, mai pot cere asta? Ca nu le-a cerut si procesul se termina la primul termen pentru ca si-a retras executarea creditorul. MULTUMESC FRUMOS DOAMNELOR AVOCATE PENTRU AJUTOR. Daca instanta a solicitat atasarea dovezilor de venit ale mamei, va trebui sa indepliniti aceasta obligatie, insa formulati o cerere completatoare, prin care expuneti instantei situatia reala, implicit faptul ca mama locuieste la o alta adresa, atasand dovezi in acest sens (copie de pe Cartea de identitate). Mai mult decat atat, puteti preciza si faptul ca mama dvs sufera de afectiuni medicale grave, motiv pentru care va sustine material ocazional. Nu in ultimul rand, incercati sa discutati cu avocatul dvs, pentru ca pe viitor sa nu mai depuna cereri in numele dvs, fara a va informa in prealabil de continutul acestora. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 24-05-2020 |
| Stimate Doamne Avocate, Va rog mult, daca puteti sa va uitati peste ce am scris in cerere, sa nu fi scris vreo prostie si sa cine stie ce mai patesc. MULTUMESC. Subsemnata ...., domiciliata in Bucuresti,....., contestatoare in dosarul ....cu termen la data de ...., inteleg sa completez cererea de ajutor public judiciar formulata in numele meu de domnul avocat ....., astfel, 1. Nu am aflu in situatia de a fi intretinuta de mama mea – nu locuim si nu am locuit niciodata nici in acelasi imobil si nici in acelasi oras, nu sunt in situatia de gospodarie familiala. Anexez dovezi ale domiciliilor separate - din localitati diferite 2. Am precizat domnului avocat ca mama ma ajuta OCAZIONAL, nu imi plateste ea cheltuielile zilnice, in mod eronat s-a retinut ca sunt in intretinerea mamei mele. Nu am avut posibilitatea de a citi inainte de a fi transmisa catre dvs. cererea de ajutor public judiciar pentru a corecta la timp aceasta neintelegere. 3. Am fost angajata unei firme care s-a inchis, am facut cateva economii din salariul castigat dar din care economii nu imi pot permite sa platesc aceasta taxa juridica de timbru mai ales in situatia in care sunt declansate executari in paralel de catre aceeasi firma, pe acelasi gaj, locuinta mea. Medicamentele antistress pentru a contracara efectele fizice ale acestei situatii grele, avocatii si consultatiile ma costa destul de mult. 4. Am luat cunostinta de solicitarea instantei de a va transmite dovada veniturilor mamei. Va transmit talon de pensie scanat cum s-a priceput de catre dumneai, doamna in varsta de 82 de ani!!!! Nu are posibilitatea de deplasare fizica ca sa trimita pin posta si oricum nu putea ajunge in timp util la dvs., este grav bolnava de cancer si inima, artroza generalizata. 5. Anexez Adeverinte de venit emise de ANAF pe numele meu Solicit in continuare Scutirea de la plata taxei juridice de timbru sau esalonarea platii acesteia in caz ca veti respinge scutirea, reducerea acestei taxe juridice de timbru intrucat, prin renutarea la executare de catre parat, cauza se va judeca mai rapid. | |
|
|
|
| 24-05-2020 |
| | Sa anexati cererii copii de pe cartile de identitate, pentru a demonstra ca locuiti la adrese diferite, copii de pe inscrisurile medicale ale mamei si adeverintele de venit solicitate de catre instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 25-05-2020 |
| | Am facut cererea am anexat toate dovezile si am trimis la judecatorie prin email. Domnului avocat care Mi-a cauzat aceste probleme nu I-am dat cererea. Nu am reziliat Încă cu el. Comportamentul lui lasa mult de dorit tipa la mine închide telefonul este foarte obraznic. I am comunicat in urma cu 4 zile ca voi face eu cerere completatoate si voi trimite la judecătorie. Azi in timp ce eram la spital a sunat de nenumărate ori la telefon apoi a dat sms ca sa fac bine sa ii trimit ce am trimis la judecătoria si dovada comunicării. Parca el e clientul nu eu. Mentionez ca el nu a catadicsit să îmi dea ce a trimis aiurea greșit in numele meu si a trebuit să mă rog de el. Noroc cu acest forum si aceste doamne drăguțe ca eram in pericol sa nu se accepte cererea. Cu avocat platit cu onorariul tot inainte. Nu mai am incredere in el si nu mai vreau sa vorbesc la telefon sa mai tipe la mine si sa ma umilească. Are grave probleme. Am obligația de a vorbi la telefon si ce obligatie am privind cererea completatoate la prostia de a făcut o el? Sa i-o dau? Ma gandesc sa nu faca rau ceva. E in stare. E foarte răzbunător si are grave probleme de încredere de sine. De aia tipa la o femeie. Nepermis. Si clienta. Mai închide si telefonul. De zeci de ori a făcut asta. Deci ce obligatie am eu fata de el de a transmite cererea? Pot să îi dau după termen? Ma tem sa nu faca rau cand o vedea ca am scris ca el a inteles gresit. Multumesc. | |
|
|
|
| 25-05-2020 |
| Buna seara Stiu ca nu puteti comments in defavoarea unui alt avocat insa va rog mult spuneti-mi daca eu ca clienta care am incercat sa repar eroarea facuta de el si am trimis singura la judecatorie cerere completatoare la ce a scris el si ma ducea spre respingere, daca sunt obligată să îi dau cererea completatoare. Multumesc mult. Pentru tot. | |
|
|
|
| 26-05-2020 |
|
| | Avocatul este reprezentantul dvs. ales. In masura in care doriti sa va reprezinte in continuare, de vreme ce avocatul trebuie sa cunoasca piesele dosarului si cererile formulate de ambele parti ca sa va poata asigura o aparare efectiva si eficienta, e de la sine inteles ca ar trebui sa cunoasca si cererile depuse personal de dvs.(cereri care, in conditii normale, nu ar trebui sa existe, ptr ca tocmai de aceea ati angajat avocat). Intr-un final, va lua cunostinta de ele de la dosar, insa acest lucru ar fi ciudat , de vreme ce nu de avocatul dvs. trebuie sa va ascundeti. Nu sunteti multumita de serviciile sale,ori nu mai aveti incredere in el,sau va certati cu el, Solutia e simpla: renuntati la serviciile lui,(prezenta unui avocat nu este obligatorie in dosarele civile), insa nu va ascundeti de avocatul ales sa va reprezinte. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 26-05-2020 |
| Deci nu am obligatie legală sa ii arat documentul odata ce l-am informat de intenția mea. Cand avocatul nu are habar si te pune în pericol, cum este cazul aici unde daca nu erați dvs plăteam taxa cand nu am nici un venit...din vina lui exclusiva, e de discutat. Cum sa reziliez cu toti banii dati inainte si procesul nici nu a inceput? Banii înapoi nu ii mai da si mai e si aspectul timpului pierdut cu el si al.stresului maxim la care m-a expus. Eu nu ma cert cu nimeni. Evit persoanele needucate însă eu nu am bani să plătesc sute de avocati. Asta e cu încrederea. Multumesc doamna avocata Starjil. | |
|
|
|
| 26-05-2020 |
| Cel mai bine discutati cu avocatul pe care il aveti, daca sunteti in imposibilitatea angajarii altui avocat si expuneti-i clar doleantele dvs si modul incare doriti sa vi se exercite apararea. De asemenea, aduceti-i la cunostinta faptul ca ati depus acea cerere, iar pe viitor solicitati-i sa va trimita in prealabil toate cererile pe care doreste sa le depuna la dosar, in numele dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
| Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |