Forum avocaţi > Civil

Excludere de la succesiune

23-05-2020
Vizitator
buna ziua.
exista o masa succesorala la care am avut dreptul din partea tatalui, acum decedat.
insa tatal nu a fost mentionat in documentele care atesta mostenitorii in mod intentionat, deci exclus de la aceasta.
iar mie ca mostenitor al lui mi se spune de catre rudele lui ca nu am nici un drept la aceasta mostenire intrucat tatal meu NU si-a exprimat optiunea in documente privind masa succesorala (adica daca vrea sau nu aceasta mostenire).
insa faptul ca el nu si-a exprimat optiunea la succesiune sau faptul ca ei l-au exclus in mod intentionat de la aceasta nu inseamna ca nu are dreptul la ea, conform legilor din romania.
vreau sa dau in judecata aceste rude pt omitere de la succesiune, declaratii mincinoase in acte si voi solicita partea de avere cuvenita + cheltuieli de judecata.
vreau sa stiu sansele de castig + la ce cheltuieli de judecata sa ma astept.
Răspunde
 23-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru anularea certificatului de mostenitor emis, in care tatal dvs nu figureaza ca mostenitor si dezbaterea succesiunii de pe urma defunctilor ai caror mostenitor era tatal dvs.

Inainte de promovarea actiunii, va trebui sa acceptati mostenirea de pe urma tatalui dvs, pentru a dobandi calitatea de mostenitor al acestuia.

Nu va pot preciza concret care sunt sansele de castig deoarece nu cunosc detaliile spetei dvs, insa in principiu aceasta actiune este posibila.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.