Forum avocaţi > Civil

Plangere penala; in cat timp se primeste o solutie?

23-05-2020
Vizitator
Buna seara . Acum o luna si jumatate ,sotul meu mi-a facut plangere penala, pretinzand ca i-am sustras bani si un contract cu o banca.A venit un echipaj de politie care ne-a legitimat pe amandoi,m-a intrebat pe mine daca este adevarat ce sustine sotul si a acceptat ca acesta sa scrie o plangere penala pe capota masinii de politie.Eu am spus ca nu este adevarat si ca sotul vrea sa imi faca rau deoarece nu ne mai intelegem si eu vreau sa divortam.Cei de la politie au spus ca voi fi chemata la sediul lor in cateva zile .Acest lucru nu s-a intamplat nici acum la o luna si jumatate de la formularea plangerii.Cum pot afla ce se intampla de nu am fost chemata ? In cat timp ar trebui sa se dea o solutie la o asemenea plangere? Atunci cand sotul a spus ca i-as fi sustras bani ,a spus ca i-ar fi imprumutat de la o banca, dar nu a vrut sa-mi spuna de la ce banca si nici cati bani a luat.Mi-a spus insa ca voi fi obligata sa platesc jumatate de rata daca divortam. Cum pot afla de la ce banca a luat bani?Ca si persoana fizica nu mi se dau asemenea informatii.Daca deschid actiune de divort pot cere instantei sa afle de la ce banca a luat bani si cati? Multumesc pentru intelegere!
Răspunde
 24-05-2020

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Are dreptate sotul dvs. Fiind un credit contractat in timpul casatoriei se prezuma acordul dvs. pana la proba contrara.
Ar fi indicat, daca sunteti hotarata sa divortati, sa deschideti actiunea de divort cat mai repede pentru a nu intra si acest credit la partajul bunurilor comune.
Partajul bunurilor comune se face numai dupa pronuntarea hotararii de divort.
In ceea ce priveste plangerea formulata de sot impotriva dvs., puteti sa mergeti la politie sa aflati care este stadiul cercetarilor.
Situatia dvs. este destul de delicata. Ar fi indicat sa aveti o convorbire in detaliu cu un avocat pentru a intelege mai bine care este procedura in asemenea cazuri. Ideal ar fi sa va programati la o consultatie juridica in acest sens, la un avocat din localitatea dvs. de domiciliu.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Plangerea fiind facuta in starea de urgenta decretata datorita pandemiei si nefiind un caz urgent dpdv al organelor de cercetare penala, abia de acum incolo va fi examinata de politie. Probabil va mai dura o perioada (chiar si 2-3 luni)pana veti fi chemata sa dati declaratii.

Pe de alta parte,daca cele declarate de sotul dvs. nu sunt adevarate, aveti posibilitatea ca si dvs., dupa clasarea plangerii, sa depuneti plangere penala impotriva lui pentru inducerea in eroare a organelor, infractiune care prevede

Art. 268 - Inducerea în eroare a organelor judiciare

(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale.

In ceea ce priveste divortul, puteti sa introduceti actiunea imediat, iar in cazul in care nu ati avut stiinta de imprumut (suma, banca, la ce au fost folositi banii de sotul dvs), imprumutul nu reprezinta datorie comuna a sotilor daca nu a fost utlizat pentru cheltuielile comune ale casatoriei, (de ex, sotul a pierdut la jocuri de noroc si s-a imprumutat sa-si achite datoria, ori I-a folosit cu amanta ori in alte scopuri personale)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand sfatul meu este sa formulati o cerere adresata Parchetului sau organului de cercetare penala, pentru a va comunica stadiul dosarului.

Daca sotul dvs va acuza de savarsirea unui fapte nereale, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia, pentru savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare.

Daca doriti sa divortati, va trebui sa promovati o actiune la instanta pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor.

Ulterior desfacerii casatoriei, va trebui promovata actiunea de partaj, ocazie cu care veti afla daca exista acest credit.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-05-2020
Vizitator
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.