Forum avocaţi > Civil

Care este data pana la care pot depune apel

25-05-2020
Vizitator
Buna ziua,
Am depus o contestatie la executare care mi s-a respins motiv pentru care as dori sa depun apel. Am primit acasa plicul cu data poste 13.05.2020, insa eu nu am fost la domiciliu pana ieri. Astfel as dori sa stiu daca termenul de 10 zile se calculeaza incepand cu data iesirii din starea de urgenta sau cu data de pe plic. Multumesc anticipat.
Răspunde
 25-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Termenul de apel de calculeaza incepand cu data iesirii din starea de urgenta, adica din 15 mai.

Respectand calculul termenelor de procedura civila, ultima zi de declarare a apelului este 26 mai. daca puneti pliculla posta, pana la orice ora daca lucreaza posta (sa aveti numai data stampilei postei 26), daca trimiteti pe mail, pana la sfarsitul programului de lucru al instantei.

Conform decretului nr.240/2020 de prelungire a starii de urgenta instituite prin decretul 195/2020

art.63
(11) În temeiul prezentului decret, judecarea proceselor civile, altele decât cele prevăzute la alin. (1), se suspendă de plin drept pe durata stării de urgenţă, fără a fi necesară efectuarea vreunui act de procedură în acest scop.

(12) Termenele prevăzute de lege pentru efectuarea actelor de procedură sau pentru exercitarea plângerilor, contestaţiilor şi căilor de atac de orice fel în cauzele prevăzute la alin. (11), aflate în curs la data prelungirii stării de urgenţă, se întrerup, urmând a curge noi termene, de aceeaşi durată, de la data încetării stării de urgenţă. În cauzele prevăzute la alin. (11) în care au fost declarate căi de atac până la data emiterii prezentului decret, dosarele se înaintează instanţei competente după încetarea stării de urgenţă.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Termenul pentru formularea caii de atac incepe sa curga dupa incetarea starii de urgenta.

Calculul termenelor se face conform art. 181 NCPC:

"(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:

1. când termenul se socoteşte pe ore, acesta începe să curgă de la ora zero a zilei următoare;

2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;

3. când termenul se socoteşte pe săptămâni, luni sau ani, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an.
Dacă ultima lună nu are zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlineşte în ultima zi a acestei luni.

(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează."

Astfel, puteti depune apelul pana pe 26 mai, inclusiv.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.