|
26-05-2020 |
 | Nicujr
|
| Buna ziua Doresc sa va cer un sfat in legatura cu urmatoarea situatie. Am renovat un apartament de 15 metri patrati. Am luat un om care spunea ca se pricepe. El este instalator. Renovarea a constat in inlocuirea vechiului parchet din lemn cu unul din gresie care imita parchetul si dat cu lavabila. Pe 15.12.2019 a inceput lucrarea si a terminat-o pe 15.04.2020. Deci lucrarea a durat foarte mult. Trebuia turnata si sapa. Acest om a inceput sa toarne sapa si a vazut ca nu se pricepe. Dar eu l-am intrebat de la inceput daca se pricepe si a zis ca da. A chemat pe un alt om care zicea ca se pricepe. La un moment dat nu s-au inteles intre ei si au trecut 27 de zile fara sa mai faca nimic. I-am zis inca de la inceput ca am nevoie urgenta de apartament si sa m-il termine intr-o luna ca e mai mult decat suficient avand in vedere suprafata mica. De la inceput el mi-a promis ca il termina intr-o luna asa ne era intelegerea. In tot acest timp l-am sunat si i-am spus de nenumarate ori ca e urgent. El tot imi zicea ca il termina intr-o luna. La un moment dat, vazand ca e imposibil sa il termine in doar cateva zile i-am spus sa plece ca vin cu altcineva. El a spus ca daca vin cu altul imi sparge tot. L-am lasat sa faca zicandu-i ca nu ii dau bani decat pt cat mi-a facut pana in momentul respectiv. Au trecut 4 luni cand l-a terminat. Eu intre timp mi-am luat gazda pt ca era urgent sa stau in Timisoara si nu am putut sa folosesc apartamentul proprietate personala din cauza lui care m-a fortat sa astept 4 luni sa il termine dar eu nu am mai putut sa astept. Eu i-am spus ca nu ii mai dau bani si i-am dat 600 lei cat i-am promis. El imi cere acuma inca 2800 lei spunand ca ma da in judecata. Mentionez ca nu am facut nici un contract cu el. Va rog sa imi spuneti ce ar fi mai bine sa fac in aceasta situatie. Am sanse daca ma da in judecata sa castig procesul? Multumesc frumos. Cu respect, Nicu | |
|
|
|
27-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Avand in vedere faptul ca nu exista niciun contract incheiat intre dvs si domnul respectiv, este putin probabil ca acesta sa aiba castig de cauza in situatia in care se va adresa instantei. Mai mult decat atat, dvs i-ati solicitat sa elibereze apartamentul pentru a aduce un alt muncitor, iar datorita faptului ca lucrarile s-au prelungit pe o perioada de timp indelungata, ati fost nevoit sa stati in chirie. Aveti martori pentru a dovedi ca i-ati solicitat sa elibereze apartamentul pentru a aduce un alt muncitor? In situatia in care domnul respectiv va continua sa va ameninte, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-05-2020 |
 | Nicujr
|
| Buna ziua mult stimata doamna avocat Nu am martori pentru a dovedi ca i-am solicitat sa elibereze apartamentul pentru a aduce un alt muncitor. I-am spus la telefon acest lucru. Va rog sa imi spuneti ce alta solutie as avea in aceasta directie? Multumesc frumos pt raspuns. Cu stima, Nicu | |
|
|
|
27-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In situatia in care veti fi dat in judecata, in primul rand va trebui sa invocati lipsa unui contract si sa atasati toate dovezile pe care le detineti in dovedirea sustinerilor dvs: mesaje sms, inregistrari audio, sa solicitati interogatoriul reclamantului etc. De asemenea, faptul ca muncitorul incaseaza bani fara a remite chitanta/factura, respectiv fara a declara ulterior aceste venituri, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
31-05-2020 |
 | Nicujr
|
| Buna ziua mult stimata doamna avocat Muncitorul respectiv ma ameninta spunand ca vine cu celalat cu care a lucrat (si de fapt care la un moment dat nu s-au inteles intre ei, fapt care a contribuit la intarzierea lucrarii) la tribunal si il va folosi ca martor impotriva mea. Se poate asta? Multumesc frumos pt raspuns. Cu stima, Nicu | |
|
|
|
01-06-2020 |
| Muncitorul incearca sa va determine prin orice mijloace sa ii achitati costurile unei lucrari pentru care nu ati incheiat un contract si pe care ati dorit sa o executati cu o alta echipa de muncitori. In situatia in care va trece la amenintari, va trebui sa va adresati organelor de politie. Mai mult decat atat, dansul nu cred ca va remite chitanta si factura pentru suma incasata. In momentul de fata, va trebui sa asteptati sa vedeti daca veti fi actionat in judecata si ulterior sa va formulati apararile necesare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Nicujr a scris pe 26-05-2020: Buna ziua Doresc sa va cer un sfat in legatura cu urmatoarea situatie. Am renovat un apartament de 15 metri patrati. Am luat un om care spunea ca se pricepe. El este instalator. Renovarea a constat in inlocuirea vechiului parchet din lemn cu unul din gresie care imita parchetul si dat cu lavabila. Pe 15.12.2019 a inceput lucrarea si a terminat-o pe 15.04.2020. Deci lucrarea a durat foarte mult. Trebuia turnata si sapa. Acest om a inceput sa toarne sapa si a vazut ca nu se pricepe. Dar eu l-am intrebat de la inceput daca se pricepe si a zis ca da. A chemat pe un alt om care zicea ca se pricepe. La un moment dat nu s-au inteles intre ei si au trecut 27 de zile fara sa mai faca nimic. I-am zis inca de la inceput ca am nevoie urgenta de apartament si sa m-il termine intr-o luna ca e mai mult decat suficient avand in vedere suprafata mica. De la inceput el mi-a promis ca il termina intr-o luna asa ne era intelegerea. In tot acest timp l-am sunat si i-am spus de nenumarate ori ca e urgent. El tot imi zicea ca il termina intr-o luna. La un moment dat, vazand ca e imposibil sa il termine in doar cateva zile i-am spus sa plece ca vin cu altcineva. El a spus ca daca vin cu altul imi sparge tot. L-am lasat sa faca zicandu-i ca nu ii dau bani decat pt cat mi-a facut pana in momentul respectiv. Au trecut 4 luni cand l-a terminat. Eu intre timp mi-am luat gazda pt ca era urgent sa stau in Timisoara si nu am putut sa folosesc apartamentul proprietate personala din cauza lui care m-a fortat sa astept 4 luni sa il termine dar eu nu am mai putut sa astept. Eu i-am spus ca nu ii mai dau bani si i-am dat 600 lei cat i-am promis. El imi cere acuma inca 2800 lei spunand ca ma da in judecata. Mentionez ca nu am facut nici un contract cu el. Va rog sa imi spuneti ce ar fi mai bine sa fac in aceasta situatie. Am sanse daca ma da in judecata sa castig procesul? Multumesc frumos. Cu respect, Nicu Consider ca problema poate fi privita astfel: "La un moment dat, vazand ca e imposibil sa il termine in doar cateva zile i-am spus sa plece ca vin cu altcineva. El a spus ca daca vin cu altul imi sparge tot" La acest moment, ati fost victima infractiunii de amenintare (cu distrugerea, care v-a cauzat temere si ati renuntat sa nu-i mai folositi serviciile) Art. 206 - Ameninţarea (1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării. (2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Art. 253 - Distrugerea (1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă "L-am lasat sa faca zicandu-i ca nu ii dau bani decat pt cat mi-a facut pana in momentul respectiv. Au trecut 4 luni cand l-a terminat." Ati stabilit pretul lucrarii. Prin faptul ca a continuat lucrarea, a aceptat pretul. "Eu intre timp mi-am luat gazda pt ca era urgent sa stau in Timisoara si nu am putut sa folosesc apartamentul proprietate personala din cauza lui care m-a fortat sa astept 4 luni sa il termine dar eu nu am mai putut sa astept." Ati suferit unprejudiciu patrimonial cauzat de lipsa de folostinta a apartamentului, reprezentat de c/v chiriei achitate pe aceasta perioada si cheltuielile excedentare,pe care sunteti in drept sa le recuperati de la mester. In prezent, sunteti victima infratiunii de santaj, fiind sa dati o suma de bani pe care nu o considerati justa si prin care mesterul ar avea un folos patrimonial injust, extracontractual. 9contratul fiind verbal, poate fi dovedit prin orice mijloc de proba) Art. 207 - Şantajul (1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1). (3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani. Prezentati-i si argumentele dvs,[in contrapartida], eventual consultati-va cu un avocat local si pregatiti-va apararea, atat pe penal cat si in vederea recuperarii prejudiciilor. Sau mergeti la un mediator. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-06-2020 |
 | Nicujr
|
| Buna ziua Va multumesc foarte mult pt aceste raspunsuri detaliate. Imi sunt de un real folos. Va doresc foarte multa sanatate. Cu stima, Nicu | |
|
|
|
05-06-2020 |
 | Nicujr
|
| Buna ziua As dori sa mentionez ca omul respectiv detine cheia de la apt. meu inca din 15.12.2019 si nu vrea sa mi-o dea. Sa anunt politia? Multumesc frumos. Cu stima, Nicu | |
|
|
|
05-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Fara discutie. Este furt. Nu conteaza cum a ajuns la el si nici cum ar justifica retinerea ei. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-06-2020 |
| Nicujr a scris pe 05-06-2020: Buna ziua As dori sa mentionez ca omul respectiv detine cheia de la apt. meu inca din 15.12.2019 si nu vrea sa mi-o dea. Sa anunt politia? Multumesc frumos. Cu stima, Nicu Mergeti la politie si depuneti o plangere penala impotriva persoanei respective pentru savarsirea infractiunii de furt, fapta prevazuta si pedepsita de art. 228 NCP. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-06-2020 |
 | Nicujr
|
| Buna seara, Doresc sa mai fac o remarca: acuma muncitorul care mi-a lucrat in apartament fara contract ma ameninta ca va merge la ITM sa ma reclame ca am lucrat la negru si spune ca ITM-ul ma va amenda cu 10000 lei. In opinia mea el a lucrat la negru ca e lucrarea lui. E posibil ITM-ul sa-mi faca mie ceva cand el a lucrat ? Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in aceasta situatie? Va multumesc frumos. Cu respect, Nicu | |
|
|
|
21-06-2020 |
| Nu puteti fi amendat. Dvs ati apelat la serviciile unor profesionisti, care nu au incheiat un contract, nu doresc sa emita factura pentru suma incasata, deci culpa le apartine. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |