Forum avocaţi > Civil

Contract

27-05-2020
Vizitator
Salut..Am o problema privind contractele semnate,înaintea pandemiei..Am programat nunta pe 16 August,am apelat bineînțeles la o formație și un fotograf,nunta nu se mai poate face(nici nu ma aflu in România),nu vreau sa am obligația de a face nunta in 2021 doar pentru ca așa ei și sa îmi dea arvuna înapoi. Unul din contracte specifica,ca banii nu se returnează ,dar nu este vina.Ce pot sa fac sa nu pierd banii???
Răspunde
 27-05-2020
Vizitator
Salut..Am o problema privind contractele semnate,înaintea pandemiei..Am programat nunta pe 16 August,am apelat bineînțeles la o formație și un fotograf,nunta nu se mai poate face(nici nu ma aflu in România),nu vreau sa am obligația de a face nunta in 2021 doar pentru ca așa ei și sa mi îmi dea arvuna înapoi. Unul din contracte specifica,ca banii nu se returnează ,dar nu este vina mea!!S-au anulat si reprogramat foarte multe nunți și multe altele.Ce pot sa fac sa nu pierd banii???
Răspunde
 29-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Avand in vedere contextul actual, toate evenimentele au fost anulate, fara a putea fi imputabila o culpa a partilor.

Formulati o notificare catre firma de organizari evenimente si solicitati-le sa va restituie suma achitata cu titlu de avans, iar daca nu veti reusi o solutionare amiabila a diferendului, va trebui sa va adresati instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-06-2020
Vizitator
Mulțumesc...Cu doua luni in urma nu au fost de acord cu restituirea avandului,au spus sa așteptam !! In momentul de fata nu e timp de absolut nici o pregătire ,și sunt sigura ca nu vor(mi-au spus inițial ca au cheltuit banii),mai ales ca restricțiile se ridica încet încet ... Credeți ca in instanța am câștig de cauza? Și sa plătească ei cheltuielile,bineînțeles!!
Răspunde
 13-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va trebui sa promovati o actiune in instanta, prin care sa solicitati obligarea firmei la restituirea sumelor achitate pentru organizarea evenimentului.

De asemenea, va trebui sa notificati firma in prealabil, pentru a le solicita restituirea sumei, intr-un termen stabilit de dvs.

Cheltuielile efectuate in dosar le veti recupera, cu titlu de cheltuieli de judecata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca tot schimbul de mesaje cu firma in timpul pandemiei l-ati avut doar verbal, fara sa trimiteti notificari scrise in care sa specificati clar ceea ce doriti de la firma, parerea mea este ca la acest moment promovarea unei actiuni in instanta nu va va aduce castig.
Dvs. stiti ce ati semnat, insa sigur nu ati invocat forta majora (nu se aplica de drept), nunta e la mijlocul lunii august, probabil contractul le permite sa retina avansul.
A trecut momentul unei pozitii de forta. Deci, dupa cum vad eu situatia, ori va impacati cu gandul ca veti pierde avansul, ori faceti nunta.(chiar reprogramata)
Dar, bineinteles, nimic si nimeni nu va impiedica sa incercati rezilierea contractului in instanta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-06-2020
Vizitator
Buna...Am doua contracte semnate,practic ... cum ați spus și dumneavoastră nu sa invocat forta majora,dar abia in momentul de fata sau in săptămânile următoare, posibil, situația sa se schimbe...Au fost forte multe restricții printre care și tranzitarea in România, nu m-am putut mișca in nici un fel din afara, nu consider ca am nici eu o vina, nu am putut organiza nimic,de la a cumpara o rochie pana la firma de catering ca sa dau un exemplu...De asta am scris, ca nu vreau sa ma împac cu gândul ca as pierde banii,nu ar fi corect..de o reprogramare nici nu se poate pune problema,nu se potrivește ziua liberă cu nimeni
Răspunde
 16-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Notificati firmele si solicitati restituirea avansului, iar daca nu veti ajunge la un acord, va trebui sa va adresati instantei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-06-2020
Vizitator
Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri!!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.