|
31-05-2020 |
 | Remy
|
| Cum procedăm în cazul în care Instanțele nu primesc e-mail-urile trimise de noi, justițiabilii, astfel compromițându-se judecarea unor procese ? Am trimis în Ianuarie 2020 un e-mail în care am cerut niște lămuriri și clarificarea Dispozitivului unei sentințe, invocând articolele 442-444 din NCPC. Văzând că după o lună nu s-a dat un termen pentru cererea mea, am scris către conducerea Judecătoriei să-mi spună de ce nu s-a înregistrat e-mail-ul meu, care era foarte important pentru soluționarea căii de atac. Mi s-a răspuns printr-un e-mail că angajații Judecătoriei nu au primit acel e-mail trimis de mine, cu toate că le-am trimis poza acestuia, pentru a confirma trimiterea lui. După ce am amenințat că voi sesiza Inspecția Judiciară și C.S.M., în decurs de maxim o săptămână am primit o citație cu termenul dat pentru judecarea acelei cereri trimisă pe e-mail în luna Ianuarie 2020 ... EU PRIMIND ȘI O COPIE DE PE ACEL E-MAIL TRIMIS DE MINE, COPIE ATAȘATĂ LA CITAȚIE !!! Asta denotă că e-mail-ul trimis de mine în Ianuarie 2020 a fost blocat sau ascuns de cineva din Judecătorie (și multe alte e-mail-uri trimise de mine au pățit la fel, ne-fiind înregistrate la dosarele respective, încălcându-se astfel articolul 94 alineatele 12, 14 și 18 (le citez la finalul postării) aflate în „Regulamentul de Ordine Interioară al Instantelor Judecătorești” - Anexă la Hotărârea Plenului C.S.M. nr. 1375 din 17.12.2015. CE ACȚIUNI POT INIȚIA, ȘTIIND CĂ DATORITĂ NE-PRIMIRII ACELOR E-MAIL-URI, MULTE DOSARE AU FOST COMPROMISE, DEOARECE E-MAIL-URILE TRIMISE DE MINE NU AU FOST ÎNREGISTRATE DE GREFIERI ? Art. 94 - (12) Celelalte cereri şi acte de orice natură, inclusiv corespondenţa cu caracter administrativ, sosite prin poştă, curier, E-MAIL SAU PRIN ORICE ALT MIJLOC DE COMUNICARE, se înregistrează în registrul general de dosare, registrul de intrare-ieşire a corespondenţei administrative, ori în registrul de evidenţă a Petiţiilor şi se prezintă, după caz, preşedintelui Instanţei sau președintelui secției, dacă vizează activitatea acesteia sau, atunci când cererea priveşte un dosar aflat pe rolul Instanţei, completului căruia i-a fost repartizată cauza sau grefierului de şedinţă, după caz. În cazul în care o cerere sau un act priveşte un dosar aflat pe rolul Instanţei în ziua depunerii, după înregistrare, grefierul registrator va preda cererea sau actul direct grefierului de şedinţă. (14) DOVEZILE DE ÎNDEPLINIRE A PROCEDURILOR ȘI A COMUNICĂRILOR EFECTUATE PRIN POȘTĂ ELECTRONICĂ (E-MAIL), fax, telefon, ori prin alte mijloace de comunicare, primite de Grefierul de ședință sau de persoana care le-a transmis, SE DEPUN LA DOSAR ÎN FORMĂ SCRISĂ, IMEDIAT CE AU FOST RECEPȚIONATE. (18) Instanţele judecătoreşti vor lua măsuri pentru completarea tuturor câmpurilor aplicaţiei ECRIS cu date complete şi corecte, conform instrucţiunilor de utilizare. | |
|
|
|
12-06-2020 |
 | Remy
|
| Nu-mi poate răspunde nimeni, referitor la problema mea mai rar întâlnită ? | |
|
|
|
12-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Pentru ca nu pot vedea documentele la care faceti referire, nu am cum sa ma pronunt asupra suitei de evenimente indicate de dvs. Insa, mie imi face impresia ca situatia dvs. a "beneficiat" de o conjunctura atipica: s-a suprapus grevei instantelor (judecatori si grefieri), care a continuat cu suspendarea activitatii in stare de urgenta. Practic, instantele, cu rare exceptii, din ianuarie pana in iunie nu au lucrat la capacitate, initial fiind grevele grefierilor, protestul judecatorilor si apoi starea de urgenta. Eu asa as explica lipsa de diligenta a registraturilor. Atentie, eu incerc sa explic obiectiv, nu le caut scuze. Daca aveti convingerea ca sunteti sabotat, puteti depune plangeri. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-06-2020 |
 | Remy
|
| REPET: Am peste 10 e-mail-uri trimise către Instanțele de Judecată, care s-au „pierdut” pe parcurs, afectând legalitatea multor procese. Știu că și CCR a decis faptul că un e-mail e considerat ca și o Scrisoare Recomandată și că acesta are putere juridică în cadrul unui proces civil sau penal. Deja s-a întâmplat un lucru grav, care atestă faptul că în Judecătorie se petrec lucruri extrem de dubioase ... un e-mail trimis de mine pe 16.01.2020 (în care am scris o cerere bazată pe articolele 442-444 NCPC) NU A FOST ÎNREGISTRAT LA REGISTRATURĂ NICI DUPĂ APROAPE 2 LUNI, ȘI, LOGIC, NICI NU A FOST DEPUS LA DOSAR, CONFORM LEGISLAȚIEI ÎN VIGOARE ! Am făcut o Petiție (reclamație administrativă) la sfârșitul lunii Februarie 2020 către președintele Judecătoriei, și primesc un răspuns stupefiant și total fals, după vreo 10 zile, precum că ... ACEL E-MAIL TRIMIS DE MINE PE 16.01.2020 ORA 15:29, A FOST ... ÎNREGISTRAT CHIAR A DOUA ZI, PE DATA DE 17.01.2020, CU REZOLUȚIA JUDECĂTORULUI DE SERVICIU, iar acel e-mail dispărut timp de câteva luni ... A APĂRUT, CA PRIN MAGIE ... DAR NU I SE DĂDUSE UN TERMEN DE JUDECATĂ CERERII MELE DE ACOLO, NICI DUPĂ 4 LUNI !!! Cum e posibil să se ascundă incompetența, mai ales că eu am făcut poze la acel dosar și nu am găsit nicio Rezoluție de înregistrare în sistemul ECRIS a acelui e-mail !!! Altă problemă gravă e că făcusem o cerere de Revizuire în aceeași zi de 16.01.2020, dar ulterior primei cereri, adică am trimis-o la ora 23:58. Stupefacție ... pe data de 03.06.2020 am primit termen pentru cererea mea de Revizuire, dar între timp ... mi s-a dat un termen pentru data de ... 15.07.2020, pentru a se judeca cererea mea trimisă pe e-mail pe data de 16.01.2020, cerere în care am invocat articolele 442-444 din NCPC ! Cum e posibil să se judece cu o lună înainte o cerere trimisă de mine ulterior, iar cererea trimisă pe e-mail pe 16.01.2020 să nu fie înregistrată la Registratura Judecătoriei decât după vreo 2 luni, iar termenul pentru această cerere „pierdută” și ... regăsită, ca prin magie, după ce am cerut o anchetă administrativă, A FOST DAT ULTERIOR CERERII ULTERIOARE DE REVIZUIRE, ABIA DUPĂ ... 6 LUNI !!!??? | |
|
|
|
29-12-2021 |
 | Remy Vizitator |
| Încă nu am primit un răspuns mai clar ... | |
|
|
|
30-12-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Dupa cum v-am mai raspuns, in cazul in care considerati ca sunteti indreptatit, depuneti plangere la Inspectia Judiciara. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |