Forum avocaţi > Civil

Proiect casa nerezolvat

03-06-2020

In data de 25.03.2020 am inceput o colaborare cu o firma ptr executarea unui proiect de casa si obtinerea avizelor necesare. Doamna respectiva mi-a comunicat telefonic faptul ca intr-o luna de zile acesta va fi gata. Cert este ca nici in prezent acest proiect nu este gata. Am achitat prin transfer bancar sumele cerute ptr obtinerea avizelor si un avans. Pentru aceste sume nu am primit nicio factura sau chitanta.Am luat de nenumarate ori legatura telefonic sau pe whatts app cu doamna pentru a incerca sa obtin proiectul conform promisiunilor. Singurul raspuns este ca lucreaza...Carui for sa ma adresez pentru a duce la sfarsit aceasta problema? Mentionez ca,spre rusinea mea, nu am incheiat contract.Multumesc anticipat.
Răspunde
 03-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu stiu daca ati luat in calcul starea de urgenta.
Parerea mea este sa nu va inversunati, scopul dvs. este finalizarea proiectului. In plus, trebuie sa va ganditi ca in intervalul 16 martie - 15 mai nici nu cred ca s-ar fi putut obtine avizele. Nici daca v-ar fi fost predate proiectul si avizele (prin absurd) trebuie sa va ganditi ce ati fi putut face cu el in starea de urgenta.
Parerea mea este sa luati legatura din nou cu proiectanta, solicitati-i factura si chitanta ptr. sumele achitate, aratati-va deschiderea sa mai asteptati 2 saptamani maxim si sa va dea in scris un termen de finalizare. Nu cereti mai mult, ca sa nu o speriati si nici sa nu va subreziti pozitia. Asumarea unui termen este suficienta pentru a se face dovada scrisa ca a acceptat lucrarea si va tine loc de contract.
Daca nu ati incheiat un contract, va fi foarte dificil si contraproductiv totodata sa adoptati o pozitie de forta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-06-2020

Mulțumesc pentru raspuns. Aveti dreptate in cea mai mare parte. Ideea este ca nu este gata proiectul, pe care il putea termina in timpul starii de urgență lucrand acasa iar acum sa obtina avizele. Abia de maine incepe sa lucreze desfasurata stradala ptr avizul de la patrimoniu.Termene i-am tot dat, a promis, m-a rugat sa o mai las,alte termene si tot asa.
Răspunde
 04-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate, daca nu ati incheiat un contract cu firma respectiva, aveti posibilitati limitate pentru promovarea unui demers juridic fata de nerespectarea termenului promis, insa daca nu reusiti o solutionare amiabila a diferendului si firma nu executa proiectul, in conditiile in care s-a incasat pretul lucrarii, putem vorbi despre savarsirea infractiunii de inselaciune, fapta prevazuta de art. 244 NCP:

"(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.