Forum avocaţi > Civil

Mai pot depune apel?

04-06-2020
Vizitator
Buna ziua,
Am depus anul trecut o contestatie la executare care a fost respinsa. Din 24.10.2019 am tot asteptat hotararea pentru a o contesta. Pana pe data de 05.02.2020 cand am plecat din localitate aceasta nu fusese trimisa. Si datorita situatiei existente dar si a unor probleme personale, am uitat sa ma interesez de aceasta hotarare. Am aflat ieri, telefonic , ca aceasta hotarare mi-a fost trimisa acasa in data de 12.02.2020, insa eu nu primit nimic in posta.Am facut cerere sa primesc pe email hotararea. Intrebarea mea este daca mai pot depune apel in acest caz. Totusi de la data respingerii cererii si pana la data cand a fost trimisa hotararea, au trecut mai mult de 90 zile, timp in care m-am tot interesat sa vad daca a fost emisa si desi exista proces verbal de predare la instanta eu nu am gasit nimic in posta. Multumesc .
Răspunde
 04-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Termenul pentru depunerea apelului este de 30 de zile de la data comunicarii, astfel ca nu va mai aflati in termenul pentru formularea caii de atac.

Puteti solicita repunerea in termen, conform dispozitiilor art 186 NCPC, insa va trebui sa faceti dovada motivelor care v-au impiedicat sa promovati calea de atac in timp util:

"1) Partea care a pierdut un termen procedural va fi repusă în termen numai dacă dovedeşte că întârzierea se datorează unor motive temeinic justificate.

(2) În acest scop, partea va îndeplini actul de procedură în cel mult 15 zile de la încetarea împiedicării, cerând totodată repunerea sa în termen. În cazul exercitării căilor de atac, această durată este aceeaşi cu cea prevăzută pentru exercitarea căii de atac.

(3) Cererea de repunere în termen va fi rezolvată de instanţa competentă să soluţioneze cererea privitoare la dreptul neexercitat în termen."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.