| Baciu.adelina08
|
| Buna seara, Voi incerca sa va expun cat mai scurt si concis posibil problema mea: Din anul 1995 familia mea alcatuita din trei mebri, locuim intr-o locuinta propietate a statului, unde detinem contract pentru o singura camera din spatiul locativ. Impreuna cu noi au mai locuit o batrana (vechi propietar al imobilului, ce i-a fost luat in anul 1965, confiscat de catre statul comunist), o alta familie de trei membri (ilegal, intr-o alta camera a imobilului, pe care noi aveam repartitie), si un cuplu. In contractul de inchiriere al batranei figura o bucatarie, o debara, wc, doua camere si dependinte comune, in contractul nostru, o camera, si alta in repartitie, iar in cele din urma, cuplului i se intocmise un contract pe ceea ce de fapt era bucataria imobilului, ce apartinea batranei, considerandu-se spatiu de locuit. Batrana s-a vazut obligata sa schimbe destinatia uneia din camere si sa o trasnforme in bucatarie, la comun cu cele doua familii care mai locuiam in imobil. Din anul 2002 batrana a paralizat, iar mama s-a oferit ai fi ingrijitor, fara niciun fel de remuneratie. Dupa ani de zile in care Primaria Galati a incercat sa ne rezilieze contractul, lasandu-ne in strada, am reusit printr-un proces la Curte Suprema sa oprim toate aceste abuzuri. Familia care ocupa ilegal camera care ne fusese repartizata a abandonat imobilul (camera acestora considerandu-se ca era cea de doua din contractul batranei), si de asemeni, in anul 2008, cuplul abandoneaza cealalta incapere a locuintei, care de fapt era bucataria imobilului, dar care Primaria o considerase spatiu de locuit. Asa, in anul 2009 mama devine asistent personal al batranei, si in dorinta de a ne ajuta, a inaintat o cerere de cumparare catre Primarie pentru a putea cumara spatiul dansei, ca posterior noi sa-l cumparam pe al nostru si sa il putem reintregi, si dispune de intreg spatiu locativ ce acum era divizat in camere si dat de care Primarie diferitor familii. Dupa ce i-a fost acceptata cererea de cumparare, si urma sa plateasca suma necesara la LOCONFORT, pentru a putea valora spatiul, batrana a cerut o masurare, pentru a-i fi recunoscuta bucataria imobilului ce ea o avea in contract, si a se recunoaste locuinta ca un singur spatiu locativ. S-au prezentat in imobil doua functionare ale Primariei pentru masuratorile de rigoare, moment in care au sustras contractul batranei doamne , si au alegat necesitatea unor modificari. Primaria a inceput imediat mai apoi lucrari de modificare ale bucatariei, pentru a o amenaja drept spatiu de locuit, si au avizat batrana ca acea bucatarie de fapt, chiar daca corespundea in spatiu cu ceea ce aparea in fisa locativa a batranei trebuia schimbat. Lezata in drepturi batrana a intentat o actiune in instanta pentru a i se pune la dispozitie spatiu si a continua cumpararea. Au fost oprite lucrarile de modificare ale spatiului printr-o ordonanta presedentiala iar in prima sentinta a Tribunaluilui, dupa numeroase expertize, se recunoaste intregul spatiu ca unic spatiu locativ. Cu toate astea, se respinge actiunea ca infundata, iar in decursul apelului, batrana a decedat, lasandu-i mamei testament ca si legatar universal. Acum Primaria pretinde sa intocmeasca din nou un contract altor persone, pentru a locui in comun cu noi, iar drept raspuns actiunii noastre de repartizare a intreg spatiului ce constiutuie o singura locuinta, functionari ai Spatiului Locativ ne-au raspuns ca nu putem avea un palat. Mentionez ca spatiul este format din 4 camere, bacatarie, debara, wc si hall. Intrebarile mele sunt: Daca batrana a decedat odata cu ea i se pierd si drepturile din moment ce era un drept litigios, dupa deces actiunea formulata a devenit litigioasa? Putea mama mea sa fie continuatorul drepturilor care batrana le reclama prin actiune? Puteam noi ca familie ce locuiam intr-un spatiu comun cu dumneaei sa solicitam dupa deces reintregirea contractului? Si mai mult litera conform articolului 27, tinand cont ca era o locuinta in comun, iar contractul era facut pe incaperi diferite (nu puteam fi trecuti in contractul dansei), am putea fi considerati continuatori ai contractului batranei ca si urmasi? Ce solutie credeti sa ar fi cea mai adecvata pentru a evita ca Primaria sa continuie a ne obliga sa traim o viata in comun intr-un singur spatiu locativ, impartind acelasi wc, aceeasi masa, lipsindu-ne totalmente de intimitate si demnitate. | |
|
|