Forum avocaţi > Civil

Succesiune

11-06-2020

S-a facut succesiunea si am mostenit un sfert din apartament. El ar vrea sa vanda apartamentul si eu nu doresc asta. Exista vreo lege care ma poate obliga sa imi vand partea mea de apartament? Poate el vinde partea lui fara acordul meu?Iesirea din indiviziune nu este facuta, cheie de la ap.nu am primit si nici acces la partea mea nu am. Sunt obligata sa platesc intreinerea pe partea mea de apartament daca eu nu am acces acolo? Multumesc frumos
Răspunde
 12-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, poate sa-si vanda cota parte oricui vrea sa cumpere doar 3/4 din apartament, caz in care ati ramane cu persoana respectiva coproprietari si cu aceea ar trebui sa iesiti din indiviziune.
Vindeti, doamna, ori cumparati-i partea.
Iar cata vreme sunteti coproprietar, chiar daca nu locuiti acolo, cheltuielile aferente cotei de proprietate si impozitul trebuie suportate de dvs. Trebuie sa va deschideti si rol fiscal.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cota poate fi vanduta fara a fi efectuata iesirea din indiviziune.

Daca nu va este permis accesul in imobil, puteti formula o actiune in instanta in acest sens.

De asemenea, daca doriti atribuirea imobilului in natura catre dvs, va trebui efectuata iesirea din indiviziune.

Veti fi obligata la plata unei sulte aferenta cotei ce ii revine celuilalt mostenitor, iar imobilul va fi atribuit dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-10-2020
Vizitator
Acum se face iesirea din indiviziune dar eu imi doresc doar partea mea din apartament pe care nu doresc sa o vand. Vreau sa raman proprietar pe sfertul meu de casa. El poate sa isi vanda cui vrea sa faca ce doreste. Pot ramane cu partea mea sau sunt obligata sa imi vand si eu partea?
Răspunde
 04-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Conform dispozitiilor art 1143 NCC:

"(1) Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel.

(2) Dispoziţiile art. 669-686 se aplică şi partajului succesoral în măsura în care nu sunt incompatibile cu acesta."

In aceste conditii, daca bunul nu este comod partajabil in natura, acesta va fi atribuit unuia dintre mostenitori, cu obligarea la plata unor sulte aferente cotelor care le revin celorlalti mostenitori sau bunul se va vinde, iar banii vor fi atribuiti mostenitorilor, conform cotelor pe care le detin.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.