Forum avocaţi > Civil

Se poate legaliza ?

12-06-2020

Buna seara/ziua , mama mea are o casa.. pe care a hotărât sa o vanda vărului sau.. acesta nu este in tara ptr a se face actele de vanzare-cumparare, iar mamei nu ii prea convine asa.. au ajuns la decizia de a merge la notariat, mama cu sora acestuia pentru a se face o declaratie *chitanta de mana* , alaturi de 2 martori cum ca : " persoana X a primit suma de bani de la persoana X pentru imobilul X " ? Se poate face o astfel de declarație la notariat? Surorii sale ii trebuie imputernicire sau il poate nota pe acesta in declaratie ?., se poate legaliza o astfel de chitanta fiind facuta in fata unui notar sau este nula? Va mulțumesc !
Răspunde
 12-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Notarul o sa va rada in nas, sa ma iertati. Ceea ce propuneti nu e o solutie.

Varul mamei dvs. sa se prezinte la ambasada Romaniei din tara in care se afla in prezent si sa faca o procura prin care sa-si imputerniceasca sora sa cumpere casa si sa plateasca pretul. Cu aceasta procura, mama dvs. si sora varului vor semna contractul in fata notarului.

Sau, se duc la un avocat/notar care sa le faca un antecontract de vanzare-cumparare, in baza caruia este platit pretul si in care se mentioneaza obligatia partilor de a se prezenta intr-un anumit termen la notar ca sa faca contractul, cand toate actele necesare vanzarii sunt pregatite.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca nu se afla in tara, varul dvs va trebui sa trimita o procura unei persoane care urmeaza sa il reprezinte in fata notarului, pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare.

Procura se obtine de la Ambasada Romaniei din tara unde domiciliaza varul dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2022
Vizitator
Bune seara numele meu este IGNAT VIOLETA si in anul 2005 am cumparat un teren cu chitanța de mana si doi martori anul acesta am cerut proprietarului sa facem acte la notar inițial ă fost de acord apoi sa răzgândit din motiv că ă găsit pe altcineva sa sa vândă terenul ă două oară întrebarea mea este ce pot face pentru a dobândi titlu de proprietate pe teren exista vreo cale la instanța va multumesc
Răspunde
 21-11-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Da, va trebui sa va adresati instantei pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2022
Vizitator
Da el poate vinde ă două oară terenul daca eu deschid proces ca ma gandesc ca poate el baga actele la notar cu celălat cumpărător pana deschid procesul
Răspunde
 21-11-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca va face acest lucru, vor fi introdusi in cauza si cumparatorii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2022
Vizitator
Multumesc frumos
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.