Forum avocaţi > Civil

Asociatia refuza sa prezinte actele de proprietate la instanta

13-06-2020

Am initiat un proces de anulare PV de adunare generala si am cerut in cerere sa faca dovada ca cei care au votat sunt proprietari pentru ca eu stiu ca nu sunt. Avocatul asociatiei, foarte obraznic sustine in intampinare ca eu trebuie sa dovedesc ca nu sunt proprietari si ca nu am temei legal sa cer sa faca dovada proprietatii si ca oricum legea protectiei datelor cu caracter personal nu permite sa arate ei ca sunt proprietari.
Asa sa fie? Interesul meu este respectarea legii, doar de debandade se tin astia prin asociatii.
Nu stiu ce temei legal pot invoca ca am cerut asa o proba sa prezinte.
Ma puteti cumva ajuta, va rog?
Multumesc.
Răspunde
 14-06-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, dvs. veti face dovada,insa art.10 c.pr.civi spune ca "Dacă o parte deţine un mijloc de probă, judecătorul poate, la cererea celeilalte părţi sau din oficiu, să dispună înfăţişarea acestuia, sub sancţiunea plăţii unei amenzi judiciare."
Deci, dvs. ca sa dovediti sustinerile veti cere judecatorului sa-i oblige sa depuna listele de proprietari.
In acelasi sens, se exprima si art.293 c.pr.civ
Art. 293 - Obligaţia părţii adverse de a prezenta înscrisul⇓

(1) Când partea învederează că partea adversă deţine un înscris probatoriu, referitor la proces, instanţa poate ordona înfăţişarea lui.

(2) Cererea de înfăţişare va fi admisă, dacă înscrisul este comun părţilor din proces, dacă însăşi partea adversă s-a referit în proces la acest înscris sau dacă, după lege, ea este obligată să înfăţişeze înscrisul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-06-2020
Vizitator
Sarut mana.
Judecatorul m-a pus sa timbre aceste capete de cerere. Eu am plătit 300 lei insa ei nu au prezentat nici un act de proprietate. Eu ce fac acum? Cum se zice vorba aia si cu banii dati...sunt inainte de termenul cu excepțiile si probele care se admit.
Răspunde
 14-06-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Invocati cele doua articole din Cpr civ indicate de mine si cereti jud. sa-i oblige sa depuna dovada calitatii lor legale de semnatari ai hotararii, adica aceea de proprietari.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.