Forum avocaţi > Civil

Lipsa de interes

14-06-2020
Vizitator
Ma judec cu asociatia de proprietari si avocatul lor sustine ca ce ma doare pe mine ca ei nu respecta legea 196 sau 230? Ca nu am demonstrat vatamarea mea ca proprietara asupra faptului ca adunarile generale nu sunt convocate legal si eu cer sa se anuleze acele decizii.
Nu stiam ca trebuie sa si sustin DE CE trebuie respectata legea, mi se pare o aberatie asta. Chiar este sau ma insel?
Multumesc
Răspunde
 14-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Art. 32 - Condiţii de exercitare a acţiunii civile

(1) Orice cerere poate fi formulată şi susţinută numai dacă autorul acesteia:

a) are capacitate procesuală, în condiţiile legii;

b) are calitate procesuală;

c) formulează o pretenţie;

d) justifică un interes.

(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică, în mod corespunzător, şi în cazul apărărilor.

Art. 33 - Interesul de a acţiona

Interesul trebuie să fie determinat, legitim, personal, născut şi actual. Cu toate acestea, chiar dacă interesul nu este născut şi actual, se poate formula o cerere cu scopul de a preveni încălcarea unui drept subiectiv ameninţat sau pentru a preîntâmpina producerea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara.

Deci, daca si dvs. faceti parte din acea asociatie de proprietari si in acest fel acele hotarari date in afara prev legii va sunt opozabile si va obliga la prestatii, consider ca interesul este prezumat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Partea adversa isi poate construi apararea dupa cum considera necesar, insa dvs va trebui sa va sustineti cererea si sa propuneti probele necesare in dovedirea acesteia, urmand ca, la final, instanta sa aprecieze in functie de situatia de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.