Forum avocaţi > Civil

Test de paternitate

15-06-2020
Vizitator
Buna,am nevoie de sfaturi va rog, am o fetita in varsta de 3 ani concepută dintr-o aventură cu un bărbat căsătorit, în tot acest timp de la concepere până la 3 ani nu a vrut să știe de copil,a divorțat între timp si a venit sa vorbim, a vrut o familie cu noi, am acceptat un timp ,apoi s-a întâmplat să sufăr un avort tot cu el si de atunci nu il mai vreau in viata noastra,el ma tot oameni ta cu procuratura si judecătoria cum ca vrea fetita ( mentionez ca e trecuta pe mine doar) se poate sa imi ia copilul ? Va rog ajutor.
Răspunde
 15-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In acest moment, indiferent de ceea ce stiti dvs si el, barbatul nu este tatal fetitei. Din punct de vedere legal, este un strain si aveti dreptul sa nu-i permiteti sa vada copilul.
Barbatul ar trebui sa introduca intai o actiune in constatarea paternitatii, iar ulterior acesteia (daca se admite) sa solicite instantei exercitarea autoritatii parintesti in comun cu dvs., sa plateasca pensie de intretinere si sa i se aprobe un program de vizitare a minorei. In nici intr-un caz nu are cum sa va ia fata.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca tatal nu figureaza in certificatul de nastere al minorei , nu are niciun drept sau vreo obligatie legala fata de copil.

In situatia in care sunteti victima intractiunii de amenintare, formulati o plangere penala impotriva fostului concubin, iar ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-06-2020
Vizitator
Inteleg , dar din pacate nu am banii necesari pentru orice acțiune în justiție aș face :( ,acum sta la noi la ușă și spune că de el nu voi scapa asa usor,nici macar cu politia,ca el are tot dreptul la fata si eu nu am ce sa fac împotriva lui.
Răspunde
 24-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doamna, pana nu recunoaste fetita in mod oficial, asa cum cere legea, nu este tatal copilului.
Pana atunci, ca va sta el la usa ori vecinul, tot aia e din punct de vedere legal.
Si nu aveti nevoie de bani ca sa obtineti protectia politiei. Sunati si depuneti plangere ca sunteti hartuita si amenintata de un cetatean.

Iar dvs. nu trebuie sa faceti nicio actiune in justitie. El o face, daca vrea.
Dupa si daca recunoaste fata, devine tata.
Pana atunci, este un strain care va deranjeaza fara niciun drept.
Daca vrea drepturi, sa-si asume intai obligatiile.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alina a scris pe 24-06-2020:
Inteleg , dar din pacate nu am banii necesari pentru orice acțiune în justiție aș face :( ,acum sta la noi la ușă și spune că de el nu voi scapa asa usor,nici macar cu politia,ca el are tot dreptul la fata si eu nu am ce sa fac împotriva lui.

Formulati o plangere penala impotriva fostului concubin pentru savarsirea infractiunilor de hartuire, amenintare, in functie de caz.

Apelati la sprijinul organelor de politie ori de cate ori sunteti deranjata de acesta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.