Forum avocaţi > Civil

Competenta si Demnitatea Avocatului Meu

16-06-2020

Sunt in cautarea unui avocat pentru a ma reprezenta intr-o problema mai delicata (malpraxis) si vreau sa ma asigur ca am optiunea de a alege nu numai unul competent si onest dar si cu experienta in domeniul care ma va reprezenta. As vrea sa stiu daca in Romania, potentialului client i se ofera posibilitatea de a cerceta 'record-ul profesional al unui avocat. Ex; cazuri castigate/pierdute, domeniul in care e specializat, si mai ales daca au exista plangeri impotriva lui pentru reprezentatre neloiala, sau plangeri in general facute la Baroul unde apartin sau la Judecatorie.

Multumesc
Răspunde
 17-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care un avocat este condamnat penal, acesta este exclus din Baroul din care face parte.

Din pacate nu exista un tabel informativ cu experienta profesionala a avocatilor din Romania si nici nu puteti afla daca un avocat este cercetat penal, daca dosarul se afla in etapa urmaririi penale. Pentru cauzele in care s-a dispus trimiterea in judecata, puteti afla informatii de pe site-ul www.portal.just.ro.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-06-2020

Multumesc pentru raspuns. Vad ca sunteti foarte activa aici :-)
Nu asta am cerut. Am specificat "plangere," nu “sentinta.” E greu, practic imposibil ca un Decan, avocat fiind si el, sa solicite urmarirea penala a unui coleg pentru o acuzatie de neloialitate. Dar, daca au fost plangeri facute impotriva unui avocat, baroul trebuie sa cunoasca acest fapt. Nu ar trebui eliberate aceste informatii (a nu fi confundate cu datele personale), la cererea consumatorului? As putea numi-o "transparenta profesionala." Daca cer asemenea informatii Baroului local si Decanul refuza sa le furnizeze si mai tarziu descoper ca exista cel putin o plangere de acest fel impotriva acelui avocat, atunci decanul intr-un mod justificat, poate fi socotit partas si chemat la judecata! Gresesc?
Răspunde
 17-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va puteti adresa in scris Consiliului baroului pentru a fi informat daca impotriva unui avocat s-au facut sesizari, reclamatii ori avocatul a fost cercetat disciplinar sau instantele ori parchetele au inaintat consiliului plangeri referitoare la acel avocat.
In cazul in care justificati un interes, veti primi un raspuns.
Chiar daca nu va fi identificat un interes pentru a se da curs solicitarii dvs ori ar exista impedimente legale, veti primi un raspuns scris, indicandu-se eventual motivul refuzului. (legea 51/1995 art.55 alin 2 lit. d, m si art.85)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-06-2020

Pare a fi cea mai buna cale de start. Eventual am sa ridic problema cu un birou de investigatii local, sa vad daca ei ma pot ajuta. Am facut deja o cerere pentru eliberarea acelor informatii (daca exista). Va multumesc d-na Av. Starjil Marina si Av. Bratulescu Adela pentru ajutor. A fost bineprimit. God Bless!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.