Forum avocaţi > Civil

Cumparare/cedare/donatie apartament?

25-03-2014
Vizitator
Buna ziua!
Detin, impreuna cu mama si sora mea, un apartament; sora mea si cu mine detinem cate 18% si mama diferenta (succesiune).
Doresc sa intru in posesia integrala a apartamentului, sens in care ma gandesc sa ii achit surorii mele jumatate din valoarea de piata a apartamentului, urmand ca mama sa ramana sa locuiasca cu mine pe viata in respectivul apartament.
Ce ma intereseaza pe mine este sub ce forma este cel mai bine sa realizez transferul de proprietate, astfel incat sa nu poata fi atacat ulterior de nimeni (sora mea avand sot si copii, vreau sa fiu sigura ca nu pot sa apara probleme in viitor) si nici sa nu avem de plata impozit pentru vanzare-cumparare.
Exista ceva gen donatie (din partea mamei), pentru care sa isi dea si sora mea acceptul in fata notarului si, la randul ei, sa imi doneze partea ei?
Din cate stiam eu, donatia poate fi atacata: este adevarat acest lucru? Sora mea avand sot si copii, nu as vrea sa existe riscul sa apara niciun fel de probleme pe viitor.
Se poate redeschide / modifica actul de succesiune, in sensul ca amandoua sa imi cedeze partea lor?
Care ar fi cea mai avantajoasa formula?
Aceasta "schema" se va realiza pe cale amiabila. Ce se poate mentiona in actul de transfer de proprietate astfel incat mama sa fie linistita ca nu ramane pe drumuri? Se incheie vreun alt act in acest sens?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspunde
 26-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Cea mai sigura modalitate este vanzarea-cumpararea, mama isi rezerva dreptul de uzufruct viager. Le plati banii prin cont bancar. E mai bine sa platiti acum ceva mai mult, decat sa aveti probleme in viitor.

Nu are cine sa va atace actul. Nu se prezuma ca ar fi o donatie.

Nu se poate repune in discutie succesiunea.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.