|
16-06-2020 |
 | GeorgianaMihaela12 Vizitator |
| Buna ziua , am si eu o intrebare. Eu am o fetita de 6 luni cu un fost concubin el nu a recunoscut ca e tatal fetitei , inainte sa nasc fetita pe 1 decembrie 2019 am cunoscut un baiat acestea nu e tatal biologic al fetitei dar el a vrut sa treaca fetita pe numele lui ,dupa ce am nascut a mers sa facem certificatul , eu nu mai vreau ca fata mea sai poarta numele fiind si el de acord cu mine , noi nu am fost casatoriti , si eu vreau sa trec fata pe numele meu de familie , ce trebuie sa fac ? | |
|
|
|
17-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca tatal din acte nu este tatal biologic al minorei, trebuie sa formulati o actiune in tagada paternitatii, chelmandu-l in judecata si pe tatal biologic, alaturi de tatal din acte. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-06-2020 |
| Si eu daca nu stiu ca este sigur tatal biologic cu cel care am fost inaintea celui care a trecut fata pe numele lui ? Si acel baiat mia zis ca nu vrea sa auda de asta si ca nu e fata lui , si eu nu vreau sa mai am nicio treaba cu el din cauza ca el are alta familie | |
|
|
|
17-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Sa inteleg. Aveti o fetita cu un barbat x. Acest x insa nu recunoaste ca e tatal. Nici nu stunteti foarte sigura ca el este tatal. Apoi, ati intalnit barbatul y, care sigur nu e tatal fetei, insa a fost de acord sa recunoasca fata si acum aceasta ii poarta numele. Ulterior, v-ati razgandit, si dvs. si barbatul y, si vreti ca fata sa va poarte numele, z sa zicem. Daca un minor e recunoscut, se cheama ca are tata. Iar recunoasterea este irevocabila, adica barbatul y nu poate sa zica acum altceva dupa ce a recunoscut fata. Nu sunt motive de nulitate. Inteleg ca dvs. nu tineti neaparat ca fata sa aiba un tata in acte. Si nici nu stiti cine ar putea fi. Doar prin instanta rezolvati. Se face o contestatie a recunoasterii de filiatie. Art. 420 - Contestarea recunoaşterii de filiaţie⇓ (1) Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată oricând şi de orice persoană interesată. (2) Dacă recunoaşterea este contestată de celălalt părinte, de copilul recunoscut sau de descendenţii acestuia, dovada filiaţiei este în sarcina autorului recunoaşterii sau a moştenitorilor săi. Prin cererea de chemare in judecata veti solicita instanţei ca prin hotărârea ce o va pronunţa să constate că recunoaşterea de paternitate formulată de către numitul ....., CNP ....., cu privire la copilul ....., născut la data de ....., CNP ....., nu corespunde adevărului şi, în consecinţă, acesta nu este tatăl copilului în cauză; precum şi să dispună revenirea copilului la numele de familie purtat anterior recunoaşterii, respectiv acela de ..... | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-06-2020 |
| |
|
|
18-06-2020 |
| Mai am o intrebare ? Eu vreau sa plec din tara in trainateate sa munces sami strang bani pentru proces , cum pot face ca sa las fata in grija bunici materne , ce trebuie sa fac prin notar sau primarie comunei pot sa fac o tutela sau declaratie ? | |
|
|
|
18-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mergeti la un notar si imputerniciti-o pe bunica sa poata lua decizii privitoare la situatia minorei in perioada cat sunteti plecata. De asemenea, trebuie sa anuntati si DGASPC-ul cu privire la situatia de fapt. Situatia este delicata daca lasati copilul in grija altei persoane, deoarece tatal din acte, daca doreste, poate obtine stabilirea domiciliului minorei la dansul si obligarea dvs la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-06-2020 |
| Ok va multumesc mult ma-ți ajutat foarte mult | |
|
|
|
23-06-2020 |
| Notarul mia zis ca nu poate sa-mi faca o declaratie prin notar sa pot incredinta pe bunica fetei mele, ce mai pot face? | |
|
|
|
23-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| In conformitate cu prev. legii nr.272/2004 cu modificarile ulterioare, Art. 104 - (1) Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuieşte copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligaţia de a notifica această intenţie serviciului public de asistenţă socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara. (2) Notificarea va conţine, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreţinerea copilului pe perioada absenţei părinţilor sau tutorelui, după caz. (3) Confirmarea persoanei în întreţinerea căreia va rămâne copilul se efectuează de către instanţa de tutelă, în conformitate cu prevederile prezentei legi. Art. 105 - (1) Persoana desemnată conform art. 104 alin. (2) trebuie să facă parte din familia extinsă, să aibă minimum 18 ani şi să îndeplinească condiţiile materiale şi garanţiile morale necesare creşterii şi îngrijirii unui copil. (2) Serviciile publice de asistenţă socială organizate la nivelul municipiilor, oraşelor, comunelor asigură persoanelor desemnate consiliere şi informare cu privire la răspunderea pentru creşterea şi asigurarea dezvoltării copilului pe o perioadă de 6 luni. (3) Instanţa va dispune delegarea temporară a autorităţii părinteşti cu privire la persoana copilului, pe durata lipsei părinţilor, dar nu mai mult de un an, către persoana desemnată potrivit art. 104 alin. (3). (4) Acordul persoanei căreia urmează să-i fie delegată autoritatea părintească se exprimă de către aceasta personal, în faţa instanţei. (5) La cerere se ataşează acte din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1). (6) Cererea se soluţionează în procedură necontencioasă, potrivit Codului de procedură civilă. Soluţionarea cererii de delegare a drepturilor şi îndatoririlor părinteşti se face în termen de 3 zile de la depunerea acesteia. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |