Forum avocaţi > Civil

Executare silita credit bancar

17-06-2020
Vizitator
Buna ziua,

in anul 2011 am incheiat un contract pentru un card de credit la Banca Carpatica. Dupa cum se stie, banca Carpatica a fost preluata de catre Patria Bank. Acum cateva zile m-am trezit cu o somatie de executare de la un executor judecatoresc care vrea sa ma execute pe o restanta catre Patria Bank. Intrebarea mea este daca aceasta executare se poate contesta pe motiv ca eu am incheiat un contract cu banca Carpatica, dupa care nu am mai semnat nici un act cu Patria Bank? Nu stiu cum sta treaba dpdv legal, dar logic, daca ma imprumut de la persoana x, nu poate sa vina persoana y si sa-mi ceara banii datorati persoanei x, din moment ce nu am semnat nici o intelegere sa inapoiez banii unei tete persoane.

Va multumesc
Răspunde
 17-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
E "aceeasi marie cu alta palarie", ca sa ma exprim academic.
Formulati contestatie la executare- 15 zile de la primirea hartiilor de la executor. Poate e prescrisa datoria (au trecut 3 ani de la ultima plata efectuata de dvs) sau pot fi identificate alte motive legale.
Daca nu faceti nimic, sunteti bun de plata.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-06-2020
Vizitator
Motivul invocat de mine reprezinta un motiv legal valabil? Pe de alta parte, sigur au trecut 3 ani de la ultima plata, deoarece nu am efectuat nici o plata catre Patria, doar catre Carpatica. Si din cate tin minte, au trecut mai mult de 3 ani de la preluare
Răspunde
 17-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu este un motiv legal. Cand o banca achizitioneaza o alta banca cumpara tot: drepturi, obligatii. Deci, si pe dvs. si datoria dvs. Contractul e valabil, firma Carpatica nu a murit, se cheama altcumva.
Deci, contestati, invocati prescriptia daca au trecut 3 ani si scapati.(nu ptr ca ii cheama acum altcumva, ci ptr ca nu ati platit timp de 3 ani si ei nu au facut nimic ca sa va ceara banii)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-06-2020
Vizitator
Din pacate am verificat si nu au trecut 3 ani de la ultima plata... Deci ramane sa imi achit datoria. Multumesc oricum pentru sfaturi
Răspunde
 18-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Invocarea prescriptiei este doar un motiv din cele care pot fi invocate in cazul unei contestatii la executare.
Fiind vorba de un contract din 2011, probabil exista clauze abuzive ori pot fi depistate si alte motive ptr. anularea executarii.
De aceea,va recomand sa nu dezarmati si sa va consultati cu un avocat local ptr. identificarea solutiilor (prin studierea actelor) si sa depuneti totusi contestatia.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.