Forum avocaţi > Civil

Expira C de Identitate

20-06-2020
Vizitator
Pt preschimbarea Cartii de identitate ,actul de proprietate , C F -ul trebuie sa fie eliberata de 30 de zile ?
Multumesc
Răspunde
 20-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, daca faceti dovada proprietatii cu extras de CF acesta nu trebuie sa fie mai vechi de 30 de zile. Il puteti obtine online, din aplicatia ANCPI.

Dar daca aveti contractul de proprietate, nu aveti nevoie de CF (ori una , ori alta)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca doriti sa va schimbati actul de identitate veti prezenta contractul de vanzare-cumparare al imobilului unde va stabiliti adresa, fara a necesita extras de carte funciara.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-06-2020
Vizitator
Nu au facut C identitate pe adresa atelierului meu personal , Eu am construit , Carte funciar de 2 zile , am birou , baie , apa , gaz , electrica ,,,
Ce imi sugerati?
Răspunde
 23-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Este evident ca nu ne furnizati toate elementele.
Constructia este facuta pe persoana fizica? ori PFA, II, SRL etc.

Daca constructia (teren si imobil) este proprietatea dvs.personala si exclusiva, pe persoana fizica, (cetateanul x), nu vad de ce nu ar fi acceptat sa va inregistrati domiciliul acolo si sa vapreschimbati cartea de identitate.

Extrasul de CF este suficient. Acum spuneti-ne care este in fapt situatia si care a fost motivul ptr. care v-au refuzat, ca sigur v-au spus un motiv.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-06-2020
Vizitator
Scuze , da am construit atelier + birou , intre timp am vandut apartamentul unde am locuit , au refuzat pe motivul ca e Atelier si birou
multumesc
Răspunde
 23-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Iertati-ma, dar nu ne intelegem.
V-am intrebat pe numele cui ati construit? Dvs, Ana, persoana fizica?. Dvs. Ana, PFA? Pe firma dvs? Cine apare ca proprietar?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-06-2020
Vizitator
Da pe numele meu , persosna fizica , si nu desfasor nici o activitate in prezent ,
Cu respect
Răspunde
 23-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Acum am inteles ce spuneati. Nu ati construit un imobil tip locuinta.

Legislatia permite insa proprietarilor schimbarea destinatiei imobilului.

In primul rand trebuie sa pregatiti documentatia legala a imobilului (schite, planuri, memoriu tehnic, acte de proprietate, extras carte funciara s.a.).

Acestea va sunt necesare pentru obtinerea certificatului de urbanism pentru schimbare destinatie imobil, de la primarie. Serviciul de Urbanism din cadrul Primariei este si autoritatea care va poate oferi mai multe detalii despre aceasta modificare.

Dupa obtinerea certificatului pentru schimbarea destinatiei, modificarea trebuie inregistrata si la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, in Cartea Funciara a imobilului. In lipsa notarii in Cartea Funciara, schimbarea nu opereaza, nu este opozabila tertilor.

Va recomand sa va adresati unei firme specializate in cadastru si intabulari.

Dupa ce schimbati destinatia imobilului din atelier si birou in imobil tip locuinta, va faceti cartea de identitate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.