Forum avocaţi > Civil

Avocat refuza sa se prezinte la termen

22-06-2020
Vizitator
Avocatul platit integral inainte, contract semnat, refuza sa se prezinte la al doilea termen contestatie executare pe motiv ca executarea a incetat. Am primit document de la executor ca creditorul a renuntat la executare. Insa intr-un proces, orice se poate intampla si cand am semnat contractul a semnat si luat bani pentru finalizarea dosarului, nu sa nu se prezinte.
A fost la primul termen cand s-a discutat sa platesc taxa de timbru si acum in iulie urmeaza al doilea termen.
Eu i-am comunicat ca solicit sa se prezinte indiferent de ce considera el, pana la final dosar pentru care a semnat contractul cu mine.
I-am platit si mai mult decat a solicitat el onorariu. Asta avocat!!
Bun, intr-o contestatie se poate intampla orice, nu?
Cum ma duc eu singur la instanta? Ca ma duc, doar nu o sa le fac jocul sa nu ma prezint. Poate e cu partea adversa, poti sa stii? Ce o fi in dosar? Cine stie....
Deci, ce ma sfatuiti sa fac?
Numai bine!!!
Răspunde
 22-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va prezentati in instanta la termen, avand la dvs. adresa executorului prin care va informeaza ca s-a renuntat la executare.
Si solicitati cheltuielile de judecata (taxa de timbru, daca ati platit-o si onorariul de avocat).
Atentie, insa:Daca nu ati platit taxa de timbru, nu va puteti recupera cheltuielile de judecata cu avocatul, ptr ca instanta nu e investita, si indiferent de ce v-a scris execuotrul, contestatia dvs. se va respinge pe exceptia lipsei platii taxei de timbru.

daca ati platit taxa de timbru, sa va asigurati ca exista la dosar originalul chitantei de plata a onorariului (sa-l intrebati pe avocat daca a depus-o la dosar, daca originalul a ramas la el) ori extras de cont daca ati facut plata prin virament bancar.

Daca avocatul dvs. nu vine la termen si constatati ca dosarul ia o turnura neasteptata (adica, continua in ciuda adresei executorului) solicitati un termen pentru lipsa de aparare, ca sa va puteti angaja un alt avocat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sfatul meu este sa ii trimiteti o notificare avocatului dvs, prin care sa ii solicitati rezilierea unilaterala a contractului de asistenta juridica, in situatia in care nu se va prezenta in instanta la termenul stabilit.

In cazul in care nu se prezinta, puteti sa ii solicitati restituirea unui procent din onorariu, iar daca va refuza acest lucru, va puteti adresa instantei in acest sens.

De asemenea, va trebui sa va prezentati la termenul stabilit, indiferent daca avocatul se prezinta sau nu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.