Forum avocaţi > Civil

Romanii nu stiu sa-si dea avocatul in judecata!

22-06-2020

https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/romanii-nu-stiu-sa-si-dea-avocatul-in-judecata-52153.html

Cerere de Despagubiri Avocatului meu pentru greseli de tardivitate sau dezinteres

Am descoperit online (vezi link'ul de mai sus) ca as putea sa-mi dau in judecata fostul avocat (din oficiu) pentru ca a comis niste greseli in apararea mea. Defapt a fost dezinteresat asa cum sunt toti avocatii din oficiu care se prezinta in instanta si citesc dosarul cu 5-10 minute inainte sa inceapa sedinta, pentru a-si putea ridica apoi CEC'ul .. de pomana! Parchetul mi-a confiscat niste bunuri care nu erau ilegale, ci pentru ca erau valoroase, asa cum se procedeaza in Romania asta unde nu mai poti respira din cauza coruptiei si a nepotismului! Avocatul nu a facut apel la modul abuziv in care procuroarea de 24 de ani a formulat dosarul (eu n-am mai pomenit procuror de 24 de ani decat in Romania, .. daca crezi ca era nepoata unui primar, crezi bine!). Nu a facut apel pur si simplu din dezinteres, nu din cauza ca e incompetent! Acum aflu ca aceste ilegalitati trebuiau contestate in camera preliminara. Eu, necunoscand aceste formalitati juridice, am facut contestatie dupa ce s-a dat sentinta dar evident ca a fost prea tarziu pentru ca legile din Romania sunt date pentru protejarea celor corupti, nu a cetatenilor de rand. As putea primi vre-o indrumare pe site'ul asta de la dv-tra (inafara D-nei Av. Starjil Marina) despre modul cum ar trebui sa procedez?
Multumesc anticipat pentru atitudinea generoasa a domniilor voastre!
Răspunde
 28-06-2020

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Avocatul din oficiu nu are obligatia de a formula apel.
Conform protocolului incheiat intre UNBR-Ministerul Justitiei-Ministerul Public, atributiiile avocatului din oficiu sunt de asistenta juridica, reprezentare, consultatii juridice, formularea cailor de atac, redactare acte.
Dar, pentru fiecare dintre aceste operatiuni exista onorariu distinct si mentionarea pe delegatie in mod expres a activitatii pentru care a fost desemnat avocaatul din oficiu.
Daca ati avut desemnat un avocat din oficiu pentru asistenta juridica la instanta, atunci acesta nu este obligat si la exercitarea caii de atac. Mandatul lui este doar pentru reprezentarea la instanta. Pentru exercitarea caii de atac, trebuia sa formulati o cerere expres in acest sens.
Si DA, avocatul poate fi dat in judecata pentru neexercitarea cu buna credinta a mandatului incredintat de catre client.
De regula astfel de situatii se intampla in conditiile in care se semneaza un contract de asistenta juridica cu un avocat, iar clauzele cuprinse in contract nu sunt respectate.
Nu este cazul avocatului din oficiu, deoarece el actioneaza in baza Protocolului indicat mai sus.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.