Forum avocaţi > Civil

Nelamurire dosar fond funciar

24-06-2020
Vizitator
Buna ziua,
Am deschis un dosar de fond funciar la Judecatorie, se afla in etapa fondului, este vorba despre inlaturarea din titlu de proprietate a mostenitorilor neindreptatiti, anume cei care nu au depus cerere de redobandire a dreptului la proprietate dupa autorul comun, in termenul impus de legea nr. 18/1991.
Dupa ce a ramas in pronuntare, dl judecator a repus cauza pe rol pentru a solicita inscrisuri de la comisia locala din cadrul Primariei (in legatura cu actele terenurilor ce se discuta). Dupa ce s-a reluat procesul, dl judecator mi-a transmis ca a observat ca exista o diferenta intre ceea ce eu solicit in cererea de chemare in judecata (constatarea nulitatii absolute partiale a titlului de proprietate si inlaturarea mostenitorilor neindreptatiti din TP) si ceea ce solicit in concluziile scrise (depuse cand instanta ramasese in pronuntare) anume ca in concluzii am solicitat si emiterea unui nou titlu de proprietate exclusiv pe numele meu ca unica mostenitoare ce a respectat procedurile legale pt redobandirea dreptului la proprietate. Dl judecator m-a intrebat daca inteleg sa formulez cerere modificatoare, i-am comunicat ca doresc sa se pronunte si asupra emiterii unui nou TP. Mi-a spus dansul ca in acest caz trebuie sa depun cerere modificatoare catre toate partile.
Intrebarea este: pentru a depune cerere modificatoare la acest moment, nu este necesar sa fie si paratii de acord? Daca nu depun cerere modificatoare, dansul nu se va pronunta si asupra emiterii unui nou TP? Ma gandesc ca din moment ce constata nulitatea absoluta partiala, automat trebuie sa dispuna si emiterea unui nou TP, dar am inteles ca nu exista o practica unitara a instantelor. Ce parere aveti si ce ma sfatuiti va rog?
Multumesc!
Răspunde
 24-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Intr-adevar, modificarea cererii de chemare in judecata poate fi facuta numai pana la primul termen de judecata.
Ulterior, este necesat acordul expres al tuturor partilor. Cererea o puteti depune fara acordul lor, depinde ce parerea au asupra continutului ei.
Judecatorul insa nu poate sa se pronunte, de unul singur, asupra decaderii, fiind obligat sa puna in discutia partilor toate cererile si exceptiile, deci si modificarea dvs, ptr. ca exista posibilitatea ca ceilalti sa fie de acord.
Atentie, acord expres nu inseamna ca cei cu care va judecati nu vor depune intampinare. Deci, nu va bucurati daca nu depun intampinare. tacerea aici nu valoreaza acord expres.
Daca depun intampinare, fie fac aparari pe fond , fara sa invoce decaderea dvs. ori invoca decaderea. Si asta trebuie sa faca toti ceilalti implicati in litigiu (sa nu invoce decaderea)
Altfel, doar s-a prelungit procesul, si judecatorul se va pronunta doar pe cererea principala, nu si pe capatul de cerere suplimentar.Insa nu-i permitea legea sa procedeze altfel.
Parere: ati facut-o, acum continuati; poate aveti noroc.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti modifica cererea de chemare in judecata si in acest moment, cu acordul celorlalte parti.

In lipsa unui astfel de acord, judecatorul are obligatia sa se pronunte pe cererea initiala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-06-2020
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 24-06-2020:
Daca depun intampinare, fie fac aparari pe fond , fara sa invoce decaderea dvs. ori invoca decaderea. Si asta trebuie sa faca toti ceilalti implicati in litigiu (sa nu invoce decaderea)
Altfel, doar s-a prelungit procesul, si judecatorul se va pronunta doar pe cererea principala, nu si pe capatul de cerere suplimentar.Insa nu-i permitea legea sa procedeze altfel.
Parere: ati facut-o, acum continuati; poate aveti noroc.

Doamna avocat, imi puteti spune daca se opun paratii cererii modificatoare sau chiar daca sunt toti de acord, raman valide toate inscrisurile depuse de mine in proces pana acum (note scrise, documente conforme cu originalul, raspunsul la intampinare etc) adica tot ce s-a desfasurat in scris in dosar sau trebuie sa duc din nou absolut toate inscrisurile ca si cum ar incepe procesul de la 0?
Daca nu se admite cererea modificatoare si instanta va constata totusi nulitatea absoluta partiala a titlului de proprietate, ma pot adresa Comisiei judetene sau Comisiei locale pentru emiterea unui nou TP exclusiv pe numele meu, avand la baza hotararea judecatoreasca definitiva?
Multumesc!
Răspunde
 30-06-2020
Vizitator
Ma puteti ajuta cu un raspuns pentru al doilea mesaj al meu, va rog?
Răspunde
 30-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca se admite cererea modificatoare pentru ca celelate parti nu s-au opus, inscrisurile depuse de dvs. raman valabile; se vor pune concluzii doar pe aspectele suplimentare cerute de dvs.
Iar cu hotararea judecatoreasca definitiva care a constatatnulitatea veti putea obtine un nou TP.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.