Forum avocaţi > Civil

Jignire, POLIȚIA LOCALĂ, proces verbal cu AVERTISMENT

25-06-2020

În urma nerespectării (mod repetat) a Sentinței Definitive privind programul, dreptul la vizita și increditare a minorei pe care fosta parteneră nu dorește sa îl respecte, am sesizat polița locala a orașului în care locuim. Agentii care au sosit la locuința minorei, au constatat ca minora lipsea, fiind dusa și lăsată la bunici, părinții fostei partenere. Din discuții contradictorii, în prezenta agenților, într-un moment de supărare, i-am reproșat fostei concubine ca o neglijează pe fetita noastră și mie nu îmi permite sa interacționez cu aceasta, numindu-o ,,prostituată" ( practica ei din trecut, în Italia, din vremea când ne-am cunoscut) Reproșul i l-am făcut în prezenta agenților, insa fără alte jigniri, injurii sau pe vreun ton agresiv. Exclus, ca discuția sa fie cu deranjarea liniștii publice sau tipicele scandaluri românești.
După câteva zile, politia locala mi-a trimis un proces verbal prin care menționa ca am numit-o prostituata într-un moment de supărare iar sanctiunea se incadreaza de la 200-1000 RON, eu primind doar avertisment. Întrebându-i pe agenti cum pot lua deciziile de amendare atât de
ușor, dar sunt permisibili cu nerespectarea sentinței judecătorești (deși se face în mod repetat de aproximativ 2 ani) au zis ca ei nu ii pot face nimic, iar fosta concubina mi-a făcut plângere penala pentru jigniri, pe care a adresat-o poliției.
La ce sa ma aștept?
Răspunde
 25-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cel mai probabil, dosarul intocmit in urma plangerii formulate de fosta concubina va primi o solutie de clasare.

Sfatul meu este sa formulati in termen legal o plangere impotriva mamei minorei, pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului, fapta prevazuta si pedepsita de art. 379 NCP:

"(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească spre creştere şi educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

De asemenea, daca minora i-a fost incredintata mamei si este crescuta de bunici, puteti formula in instanta o actiune pentru stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.