Forum avocaţi > Civil

Inceperea succesiunii fara acte

29-06-2020
Vizitator
buna ziua, ce se poate face in cazul in care pentru initierea succesiunii(unic mostenitor) pentru obtinerea terenului si casei care au apartinut bunicilor mei nu se gaseste contractul dupa casa si nici un alt document. primaria confirma ca pentru terenul respectiv unde s-a construit casa in anii 70 nu s-a cerut titlu de proprietate(poate din nestiinta sau din comoditate bunicii mei nu au facut acest lucru desi trebuiau sa l faca). dupa cum am zis , nu stiu in ce conditii au cumparat buncii terenul in anii 70(terenul a apartinut colectivului), insa stiu ca ei au construit casa pe acel teren(deci nu exista un contract de vanzare cumparare, dar niste acte trebuie sa fie nu?). nu se poate incepe succesiunea daca nu duc o dovada ca ei au detinut terenul sau casa. unde anume poate figura bunicul meu ca si proprietar al imobilului? trebuie sa existe undeva o evidenta care sa-mi ofere aceasta dovada. ma gandesc ca o persoana nu poate locui timp de 40 de ani intr-o casa iar nici unde sa existe o evidenta ca de fapt el proprietarul! am fost la primarie iar acestia dau din umeri nu stiu sa-mi spuna nimic inafara de cat e de plata impozitul si ce suprafata are terenul! sunt purtat dintr-un loc in altul fara raspuns iar notarul nu poate sa faca nimic
Răspunde
 30-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati o cerere la Camera Notarilor Publici, pentru a va comunica daca exista vreun contract de vanzare-cumparare pe numele bunicilor dvs sau cautati in actele bunicilor o chitanta de mana, din care sa rezulte modalitatea de dobandire a terenului.

Puteti solicita si un extras de Carte Funciara.

Daca nu veti intra in posesia niciului act, va trebui sa efectuati succesiunea in instanta, chemand in judecata vechiul proprietar al terenului sau dupa caz, mostenitorii acestuia, invocand uzucapiunea.

In prima faza mergeti la un notar pentru acceptarea mostenirii de pe urma bunicilor, pentru a dobandi calitatea de mostenitor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.