Forum avocaţi > Civil

Izolarea si carantina

02-07-2020
Vizitator
Buna ziua. Astazi 02.06.2020 ora 06.00 m-am intors din Spania am completat declaratia si am fost informat ca trebue sa intru in izolare la domiciliu timp de 14 zile, dar in drum spre domiciliu am auzit la radio ca a fost publicata Motivarea CCR cu privire la neconstitutionalitatea deciziei de izolare si carantina. In aceasta situatie eu mai trebue sa stau in izolare la domiciliu. Va multumesc.
Răspunde
 02-07-2020
Vizitator
Buna Ziua Dupa publicarea in Monitorul oficial a Deciziei de admitere ce se intampla cu persoanele aflate in izolare la domiciliu . Mai sunt obligate in acest moment sa execute izolarea la domiciliu sau pot iesi .
Răspunde
 02-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Curtea Constituțională a admis doar excepția de neconstituționalitate: a dispozițiilor art. 8 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 11/2020

După publicarea Deciziei Curții Constituționale privind neconstituționalitatea dispozițiilor privind carantinarea persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele afectate, ca măsură de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor, măsura carantinării persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele afectate nu poate să mai fie una obligatorie daca se face în temeiul O.U.G. nr. 11/2020 [art. 8 alin. (1)] - prevederile neconstitutionale se suspenda de drept.

Insa, ATENTIE:

In aceste situații, se vor aplica IN CONTINUARE dispozițiile din Ordinul nr. 414 din 11 martie 2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei (întrucât excepția de neconstituționalitate vizează numai prevederile din O.U.G. 11/2020 și, în lipsa posibilității de aplicare a acestora, există cadru normativ privind persoanele asimptomatice care intră în România din țările afectate).

Ca atare, va recomand SA NU IESITI DIN IZOLARE bazandu-va pe faptul ca s-a publicat decizia CC, (daca s-a publicat, ca eu n-am avut vreme sa verific) pentru ca mai exista un act normativ care impune izolarea si care nu a fost atacat, deci e perfect valabil. Deci, nu exista vid legislativ.

Sunati intai la linia verde 0800800358 si/sau la DSP sa va comunice pucntul de vedere oficial si abia ulterior, cu consimtamantul lor, daca e cazul, parasiti izolarea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cel mai probabil va fi promulgata o lege in acest sens, in cel mai scurt timp, insa sfatul meu este sa nu iesiti din autoizolare, deoarece riscati sa vi se intocmeasca dosar penal pentru savarsirea infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.