Forum avocaţi > Civil

Suspendare permis de conducere

06-07-2020

Buna ziua, ieri pe data de 05.07.2020 am fost oprit de un echipaj de politie, am fost supus testului de alcoolemie si mi-a iesit 0,04, nu am fost condus la sange pentru recoltare.
Am primit o dovada fara drept de a conduce, 9 puncte si 1305 lei amenda.
Astazi am fost sa fac contestatie pentru ca am inteles ca aparatul poate afisa gresit sau ca nu are metrologia facuta.
Mi-a spus cineva ca exista un certificat de grefa cu care poti conduce sau poti da un examen pentru redobandire ca sa-l pot recupera dupa 30 zile.
Daca am facut contestatie si astept aceste zile dupa acel certificat de grefa sa pot conduce, intre timp pot sustine examenul, sau macar la sfarsitul judecatii?
Va multumesc.
Răspunde
 06-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca ati avut la aparat doar 0,04, trebuia sa cereti sa faceti analize de sange, (pe banii dvs, aprox 120 de lei) ptr ca ar fi existat posibilitatea ca acest nivel sa va fi fost dat de mancarea ingerata (mere, banane, salata cu otet, apa de gura etc) nu de bautura, si ati fi scapat in instanta in mod sigur (politistii oricum nu ar fi putut sa va dea permisul inapoi)

La momentul la care depuneti plangerea impotriva PV (trebuie achitata taxa de timbru) cereti si un certificat de grefa 9si aici e necesara taxa de timbru), cu ajutorul caruia vi se restituie permisul. La momentul la care pierdeti procesul, si hotararea jud e definitiva, incepe suspendarea initiala de 90 de zile.

Daca aveti dosar pe rol, si nu a inceput suspendarea propriu-zisa(pedeapsa) nu aveti ce reduce.

Cazul dvs.
art 102 OUG 195/2002
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

Cazuri de reducere a perioadei de suspendare (dvs. vi se aplica 104 alin 2 si alin.3
Art. 104 - (1) La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permisul de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei.

(3) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptelor prevăzute la art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) lit. a) şi la art. 103 alin. (1) lit. c) şi d).

Pentru fapta prevăzută la art. 102 alin. (3) lit. e), perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, la cererea titularului:
a) dacă viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus este depăşită cu mai mult de 50 km/h, dar nu mai mult de 70 km/h;
b) dacă viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus este depăşită cu mai mult de 70 km/h, doar dacă această faptă a fost săvârşită o singură dată în 12 luni.

(4) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 45 de zile, la cererea titularului, în cazul în care aceasta a fost majorată conform art. 103 alin. (2) şi art. 118 alin. (7), după caz.
(5) Dispoziţiile alin. (3) se aplică în mod corespunzător şi în cazul prevăzut la art. 1041 alin. (1), în situaţia în care faptele respective fac parte din cele prevăzute la art. 101 alin. (3) şi art. 102 alin. (3) lit. a) şi e).

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Data fiind situatia de fapt, in momentul de fata puteti solicita restituirea permisului pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

In situatia in care vi se admite contestatia, procesul verbal de contraventie va fi anulat, in caz contrar, dupa ramanerea definitiva a hotararii va trebui sa predati permisul de conducere si va incepe sa curga termenul de 90 de zile.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-07-2020

http://portal.just.ro/281/SitePages/dosar.aspx?id_inst=281&id_dosar=28100000000414738

Aici apare contestatia si nr de dosar, am scos hartia si am fost la IPJ Prahova unde mi s-a comunicat ca ei nu au permisul meu si sa revin in alta zi..
Dupa ce am plecat, am fost si la politie la mine in comuna sa pun o intrebare legata de permis si mi-au spus ca nu am drept de a conduce pana nu se solutioneaza cazul...eu ce sa mai cred?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.