Forum avocaţi > Civil

Uzucapiune cu proprietari decedați

09-07-2020

Buna ziua. Am un proces de uzucapiune în care proprietari din CF sunt morți de peste 70 ani. Eu am ultima lor adresă, dar ea nu mai corespunde de loc realtatii, in sensul că denumirea străzii s-a schimbat de mult. Instanța imi cere ; În baza art. 166 teza finală C.proc.civ. se va emite o adresă către reclamanţi cu
menţiunea ca, în termen de 10 zile de la primirea prezentei, să indice domiciliul sau
reşedinţa pârâţilor şi să facă dovada demersurilor întreprinse în acest sens.
;. Ce pot să fac eu în acest caz ?
Răspunde
 09-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Art 166 NCPC prevede urmatoarele:

"Când comunicarea actelor de procedură nu se poate face deoarece imobilul a fost demolat, a devenit nelocuibil sau de neîntrebuințat ori destinatarul actului nu mai locuiește în imobilul respectiv sau atunci când comunicarea nu poate fi făcută din alte motive asemănătoare, agentul va raporta cazul grefei instanței spre a înștiința din timp partea care a cerut comunicarea despre această împrejurare și a-i pune în vedere să facă demersuri pentru a obține noua adresă unde urmează a se face comunicarea."

Proprietarii au mostenitori legali?
Formulati in termen legal raspuns la instanta, prin care invederati faptul ca proprietarii sunt decedati.

De asemenea, puteti formula o adresa catre Serviciul de evidenta a populatiei din cadrul primariei pe a carei raza teritoriala au decedat fostii proprietari, pentru a va comunica fie dvs, fie catre instanta, cate o copie a Certificatelor de deces ale proprietarilor si atasati aceasta dovada de comunicare la dosarul cauzei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-07-2020

Proprietarii sunt morți de mult, iar moștenitorii lor au emigrat in Germania in anii 1960, așa stiu de la mama, dar nu am nici un document in acest sens.
Răspunde
 10-07-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Intotdeauna, calitatea procesuală pasivă într-o cerere de constatare a dobândirii dreptului de proprietate prin uzucapiune aparţine proprietarului imobilului, in cazul dvs. trebuie sa gasiti mostenitorii ori sa aratati ca nu exista mostenitori.

Consider ca in situatia dvs. este util sa solicitati si o incheiere de verificare a evidentelor succesorale (act notarial care cuprinde rezultatul interogărilor registrelor notariale din care se poate afla dacă o succesiune a fost sau nu dezbătută la un notar public din România, ce moștenitori au acceptat sau au renunțat la moștenire, dacă există testamente etc.) chiar daca nu e vorba de dezbaterea unei succesiuni.
O puteti obtine de la orice birou notarial. Cu certificatul de grefa demonstrati ca sunteti persoana direct interesata/justificati un drept/interes legitim.

Pe de alta parte, solicitati de la primarie si o adeverinta din care sa rezulte ca s-a modificat nomenclatorul stradal (strada x nr... este acum strada y nr...) si totodata,sa va comunice daca au in evidentele lor rude ale defunctului.

Si, nu in ultimul rand, puteti formula o cerere si la Directia Generala de Evidenta a Persoanelor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.