Forum avocaţi > Civil

Taxa vamala

10-07-2020
Vizitator
Buna ziua,
Nu stiu daca asta e o problema in care ma poate sfatui un avocat. Am cumparat cateva produse electronice printr-o companie (Joom - https://www.joom.com/ro). Produsele vin din Olanda si vin in 4 pachete separate. Am primit deja un pachet acum vre-o 3 zile. Mi l-a adus postasul pina la usa. Ieri am avut o problema la posta si nu am sa intru in detalii dar m-am cam certat cu diriginta de la posta. Astazi a venit postasul si mi-a adus aviz pentru cel de-l doilea pachet si mi-a spus ca sa ma prezint la posta pentru ca trebuie platita taxa vamala! Taxa vamala pentru un produs cumparat din Uniunea Europeana? E posibil ca diriginta sa se revanseze pe mine sau chiar se pot aplica taxe vamale la produse care vin din interiorul Europei?
Multumesc.
Răspunde
 10-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cititi aici
https://www.posta-romana.ro/cnpr-data/_editor/files/Comisionariat%20vamal%20CNPR%20-%20persoane%20fizice%202019.pdf

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2020
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns. Poate ma ajutati si in problema asta; Motivul pentru care m-am certat cu cei de la posta este pentru ca am platit pentru expedierea unui colet recomandat (un produs care l-am cumparat si trimis inapoi de la o companie online), si pe care mi l-au adus inapoi pentru ca destinatarul n-a vrut sa-l semneze! Acum nu il pot lua inapoi de la posta decat daca le platesc si transportul inapoi! Mi se pare incorect, mai ales ca nu au nici o dovada ca compania caruia ii era destinat pachetul nu au vrut sa-l primeasca! Mai mult de atat, intre timp a expirat si termenul acordat de compania respectiva, pentru a inapoia produsul. Ce as putea face?
Răspunde
 11-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Intai, rezolvati problema cu beneficiarul returului. Cereti de la posta dovada/pv necomunicarii ori refuzului lor de a prelua returul si va sfatuiesc sa le scrieti un mail (anexand dovezile) in care sa aratati ca ati achizitionat produsul x prin comanda online y la data z si ca l-ati trimis inapoi, in baza dreptului de retur, conform dovezilor eliberate de posta romana, dar ca au refuzat sa-l preia. Si ca produsul le sta la dispozitie la dvs.
Iar cu posta, ma tem nu aveti ce face, trebuie sa le platiti transportul inapoi.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2020
Vizitator
Am cerut dovada respectiva dar nu vrea sa mi-o dea decat daca achit returul coletului. Nici macar sa-i fac poza cu telefonul nu mi-au permis. Dar nu inteleg cum la primul pachet nu a trebuit sa platesc vama iar la aldoilea colet care vine de la acelasi destinatar trebuie sa platesc vama - are aproximativ aceiasi marime, greutate si valoare! Faptul ca m-am certat cu ei in perioada dintre primul si aldoilea colet imi da de banuit ca e vorba despre o vendeta personala.
In fine, multumesc pentru sfaturi.
Răspunde
 11-07-2020

Stefane, nu sunt avocat, dar parerea mea e sa nu platesti tariful pentru returul pachetului. Ai platit serviciul postal si le-ai predat proprietatea personala ca sa ti-o transporte din punctul "A" la punctul "B". Posta nu a fost competenta sa duca la bun sfarsit comanda care ai facut, oricare ar fi motivul invocat de ei! Incompetenta lor te-a costat si garantia ca iti vei primi banii inapoi dela magazinul online care ti-a vandut produsul, daca-l inapoiezi in timpul acordat de ei. Colac peste pupaza nici nu vor sa-ti inapoieze bunul tau personal?!?! Sau, cauta pe google “Model chemare in judecata” . Google si Youtube e cel mai bun prieten al tau in cazuri din astea. Cand scrii cererea, invoca art 238 "Abuzul de încredere" (probabil ca asta se potriveste in cazul asta), chiar si daca nu e articolul potrivit, nu conteaza. Asigurate ca chemarea in judecata e de materie penala astfel nu trebuie sa platesti procentaj $$$ de taxa timbrului judiciar. Posta Romana nu face legea! Legea o face guvernul. Daca legea interna a Postei Romane nu e suportata de vre-un articol al legii, poate sa faca ei "ceva" pe legea lor ca nu are nici o putere in instanta. In mod sigur castigi cazul.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.