Forum avocaţi > Civil

Plecat de acasa

11-07-2020
Vizitator
Bună ziua, aș vrea sa plec de acasă pentru că nu-mi mai suport familia absolut deloc, mentionez ca orice as face si oricat de bine as face nu conteaza si nu s-a vazut niciodata, de fiecare data sunt certata, ba chiar batuta din cauza ca sunt nervosi de la munca sau din alte probleme ce nu tin de persoana mea. Peste o luna implinesc varsta de 18 ani, dar simt ca nu mai rezist nici macar pana atunci pentru a pleca legal de acasa. Daca as pleca de acasa si vor depune plangere la politie ce se poate intampla?
Răspunde
 11-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca vreti sa infruntati viata singura, asteptati macar sa impliniti 18 ani, ca sa nu aveti probleme, iar in aceste cateva saptamani pana la majorat, concentrati-va - daca insistati in a va mentine decizia de a pleca de la parinti - sa va aranjati viata, sa stiti unde va mutati, eventual sa inchiriati ceva, sa va stabiliti un buget, apoi sa vedeti daca sunteti capabila sa obtineti acei bani fara sa va puneti in pericol existenta ori sa va pierdeti demnitatea, sa va cautati un loc de munca. Pentru toate cele de mai sus aveti nevoie de o carte de identitate valabila. Cand, dupa majorat, veti vrea sa va schimbati cartea de identitate, ce domiciliu veti indica? Pentru ca nu cred ca vreti sa plecati acum si sa va mutati pe marginea vreunui drum si sa fiti la mila prietenilor (care se vor plictisi foarte curand de dvs, va garantez) ori a trecatorilor. Vara mai tine putin. Pe urma o sa aveti nevoie de o locuinta, caldura, haine, mancare, bani, deci un loc de munca. Cand sunteti sigura ca vi le puteti oferi singura, abia atunci plecati. O luna de zile nu sunt un capat de tara. Parerea mea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2020
Vizitator
Eu as dori sa stiu ce s-ar putea intampla daca ar depune plangere la politie.
Răspunde
 11-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Parintii au obligatia de a se ingriji de dvs. pana la majorat, deci sunt indreptatiti sa solicite organelor de politie sa va caute si sa va readuca la domiciliu cata vreme sunteti minora.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2020

Georgiana, pleaca linistita! Chiar si daca ai 16 ani poti sa pleci. Daca nu savarsesti vre-o infractiune penala in timpul cat esti inca sub 18 ani NU TE VA CAUTA NIMENI ca sa te intoarca la parinti. Dupa ce ai plecat, suni la 112 si anunti ca ai plecat de acasa. Le furnizezi numele si CNPul ca sa nu te de-a nimeni disparuta. Le spui ca pleci de acasa de buna voie si nesilita de nimeni si le dai nr. tau de mobil. NU trebuie sa le spui unde mergi, cu cine mergi, si ce o sa faci cand ajungi acolo. Nu sunt avocat dar sunt o gramada de avocati aici si daca ei cred ca nu am dreptate, nu au decat sa-si vocalizeze opinia si o sa te convingi singura.
Drum bun si cale batuta! :-)
Răspunde
 11-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
GeorgianaStc a scris pe 11-07-2020:

Daca plecati de acasa nu savarsiti nicio intractiune, insa daca parintii vor sesiza organele de politie, puteti fi luata inapoi acasa.

Daca se constata ca sunteti victima unor abuzuri din partea parintilor, puteti fi internata intr-un centru pentru minori pana la implinirea varstei majoratului.

De asemenea, daca parintii dvs au un comportament agresiv, puteti sesiza organele de politie pentru savarsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, fapta prevazuta si pedepsita de art 197 NCP:

"Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinți sau de orice persoană în grija căreia se află minorul, se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2020

GeorgianaStc a scris pe 11-07-2020:
Nu depune plangere la Politie pentru ca parintii tai vor fi trasi la raspundere (de obicei se penalizeaza cu o amenda), IN SCHIMB ameninta-i/intimideaza-i pe parinti ca-i vei da in judecata pentru abuz fizic, daca depun o declaratie ca ai plecat fara voia lor.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.