Forum avocaţi > Civil

Sulta partaj succesoral

17-07-2020

Buna ziua.

Va contactez in speranta ca voi obtine niste informatii pertinente legate de un partaj succesoral.

Eu si mama mea am fost parti intr-un proces de partaj succesoral (pentru 2 case si un teren). Celelalte doua parti implicate au fost surorile mele din prima casatorie a tatei.
In urma unei hotarari judecatoresti s-a stabilit ca surorile mele trebuie sa ne dea, mie si mamei, anumite sume de bani.
Surorile mele, insa, sustin ca momentan nu au bani decat pentru a-mi achita mie partea mea.
Pot refuza plata, avand in vedere ca surorile mele nu dispun de banii necesari pe care trebuie sa-i achite mamei? Este legal sa refuz?
Ce se intampla daca accept plata sumei? Automat surorile mele intra in posesia partii pe care au cumparat-o de la mine? Sau se poate face act notarial prin care sa stabilim ca nu vor putea face uz de partea mea pana nu ii achita si mamei suma de bani ce i-o datoreaza?

Multumesc anticipat.
Răspunde
 17-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca surorile dvs au fost obligate la plata unor sulte atat catre dvs, cat si catre mama dvs, va trebui sa legalizati hotararea si sa mergeti cu ea la un executor judecatoresc pentru a o pune in executare si pentru a intra in posesia sumelor dispuse.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-07-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Legalizați hotărârea, înscrieți sarcina la cartea funciară și apoi mergeți la un executor judecătoresc. Dacă nu plătesc, se poate executa imobilul pe care l-au primit în urma partajului succesoral.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.