Forum avocaţi > Civil

Succesiune mostenire

18-07-2020

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune. Unchiul tatalui meu, ramas vaduv, a murit acum un an, iar la 7 luni a murit si unicul sau fiu care era necasatorit si fara copii (varul primar al tatalui meu). Varul primar al tatalui meu nu a facut succesiune dupa tatal sau, distanta dintre cele doua decese relativ mica.

Cei mai apropiati succesori ai varului tatalui meu fiind 2 veri primari din partea tatalui si 2 veri primari din partea mamei.

Intrebarea mea este un imobil al carui proprietar era unchiul tatalui meu, se va imparti intre verii fiului sau din partea tatalui sau si cu cei din partea mamei sale avand in vedere ca ultimul decedat a fost varul tatalui meu sau numai intre verii din partea tatalui avand in vedere ca succesiunea nu a fost facuta de varul tatalui meu?

Multumesc!
Răspunde
 18-07-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
In aceasta situatie, nu exista descendenti, ascendenti privilegiati,colaterali privilegiati, ascendenti ordinari, ci doar colaterali ordinari (veri,adica rude colaterale ale ultimului defunct (varul tatalui) pana la gradul 4 inclusiv).
Se vor dezbate separat, insa in cadrul aceluiasi dosar succesoral, succesiuni succesive, a unchiului tatalui, si a varului tatalui, iar mostenitorii varului tatalui sunt toti colateralii de grad 4, (cei 4 veri impreuna) care vor imparti in mod egal imobilul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia expusa, masa succesorala se va imparti intre verii fiului, in cote egale.

Mostenitorii vor trebui sa dezbata in primul rand succesiunea de pe urma unchiului, iar ulterior pe cea de pe urma fiului.

Au calitatea de mostenitori atat verii din partea mamei, cat si cei din partea tatalui defunctului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.