|
20-07-2020 |
 | Teodora D. Vizitator |
| Buna ziua! Am următoarea problemă: -sotul are un copil din prima căsătorie, plecat în străinătate, cu care nu ținem legătura - casa în care locuim este moștenită de soțul -dorim, atât eu cât și soțul sa facem demersurile necesare că în cazul în care se întâmplă ceva cu soțul, casa să-mi rămână mie, dar până atunci sa fie a soțului - există o posibilitate in acest sens!? Mulțumesc anticipat pentru răspuns! | |
|
|
|
20-07-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Copilul sotului are dreptul, conform legii, la o cota de 3/4 din mostenirea tatalui sau, deci si din imobilul bun propriu al sotului dvs. Dvs. ar urma sa va revina doar o cota de 1/4. Singura varianta ca fiul/fiica din prima casatorie sa nu mosteneasca este sa nu aiba ce sa mosteneasca, ca imobilul sa nu mai fie in patrimonial sotului la decesul acestuia. Consider ca singura varianta neatacabila este sa intocmiti cu sotul un contract de vanzare-cumparare pentru imobil, dvs. sa deveniti proprietar exclusiv, iar sotul sa-si pastreze uzufructul viager. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-07-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca doriti ca imobilul sa va revina dvs dupa decesul sotului, singura varianta pentru ca fiul acestuia sa nu il mosteneasca este ca sotul sa va vanda imobilul, printr-un contract de vanzare-cumparare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-07-2020 |
 | Teodora D. Vizitator |
| Mulțumesc frumos pentru răspunsuri! | |
|
|
|
21-07-2020 |
 | Teodora D. Vizitator |
| Aș mai avea câteva întrebări: -daca facem contact de vânzare cumpărare, poate soțul să pună condiția ca eu nou proprietar, să nu pot vinde casa decât cu acordul lui? -se poate face și donație in loc de contract, sau implică moștenitorii? | |
|
|
|
21-07-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| V-am spus ca singura solutie NEATACABILA este vanzarea. Donatie intre soti se poate face, insa (i) ea poate fi revocata unilateral de sot pe durata casatoriei, fara niciun motiv (ii) se consolideaza doar la divort sau moarte si (iii) poate fi atacata de mostenitorul descendent. V-am sugerat ca sotul sa-si pastreze uzufructul, iar dvs. sa aveti doar nuda proprietate, ptr ca sotul sa stie ca nu are cum sa fie dat afara din casa pe durata vietii sale. Nudul proprietar poate vinde, (adica dvs.), insa uzufructul ramane indiferent cine e proprietar, deci sotul nu poate fi dat afara, nici daca dvs. decedati. Desi nu e o clauza comuna, puteti insera in contractul de vanzare o specificatie ca nu veti vinde pe durata uzufructului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-07-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Teodora D. a scris pe 21-07-2020: Aș mai avea câteva întrebări: -daca facem contact de vânzare cumpărare, poate soțul să pună condiția ca eu nou proprietar, să nu pot vinde casa decât cu acordul lui? -se poate face și donație in loc de contract, sau implică moștenitorii? In momentul incheierii unui contract de vanzare cumparare, vechiul proprietar transmite dreptul de proprietare noului proprietar. Daca sotul are anumite indoieli cu privire la incheierea unui astfel de contract, puteti incheia un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager, astfel dansul va avea dreptul sa locuiasca in imobil pe tot parcursul vietii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-07-2020 |
 | Teodora D. Vizitator |
| Încă odată va mulțumesc frumos! Acuma ne-am lămurit. | |
|
|
|
|
|