Forum avocaţi > Civil

Cumparare imobil

21-07-2020
Vizitator
Buna ziua. Am cumparat o garsoniera, cash, suntem in stadiul promisiuni de vanz cump, urmeaza sa mergem sa achitam tot si sa facem restul de acte. Casa e pe numele copilului noi doi avand rol de uzufruct viager.insa eu si sotul ne.am separat si nu vrea sa mai vina sa semneze. Ce fac? Fac iar alte acte( alti bani), bl este inregisyeat in cartea funciara si reztul care se face de catre dezvoltator. Cum fac? Este obligat cumva de lege sa vina sa semneze apoi renunta la drept? Multimesc.
Răspunde
 21-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Teoretic, este obligat sa semneze, in caz contrar, pierdeti contractul, ptr ca ambii v-ati obligat. Nerespectarea contractului de catre un cumparator il afecteaza si pe celalalt.

Dezvoltatorul a luat banii, abia asteapta un motiv sa nu va vanda dvs. si sa nu fie obligat sa semneze actele finale. Banii i-a luat o data. Ii va lua si a doua oara de la alt cumparator dupa ce ii oferit un motiv legal sa nu va mai vanda.

Faceti un act aditional la promisiune din care sa rezulte ca veti fi singura cumparatoare (dar sotul trebuie sa semneze acest act aditional)si, daca e cazul, sa-i inapoiati sotului partea sa de contributie la cumparare (daca a contribuit).

Ori, sa dea o declaratie din care sa rezulte ca el renunta la contract, si veti fi singura cumparatoare.

Ori, vedeti ce clauze de reziliere aveti in promisiune, vorbiti cu dezvoltatorul sa rezilieze promisiunea unilateral si, apoi, sa faceti alta, doar pe numele dvs.

fara sa cunosc speta in detaliu, mai multe nu am sa va spun.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-07-2020
Vizitator
Multumesc mult de tot
Răspunde
 21-07-2020
Vizitator
El nu a contribuit cu nimic. Banii sunt de la asigurari pt un accid rutier al copilului meu. Dar daca el in ambitie nu va vrea sa semneze acel act aditional sau sa dea o declaratie ca renunta ce fac? Ca nu vreau sa pierd nici banii dati nici casa.
Răspunde
 21-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dvs puteti achizitiona un imobil fara a necesita prezenta sotului.

Mai mult decat atat, in speta prezentata, proprietarul imobilului urmeaza sa fie fiul dvs.

Ce varsta are copilul?

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-07-2020
Vizitator
Fiica mea are banii de la asigurari, are 17ani,inpliniti,este doar a mea. Si noi suntem trecuti in promisiune ca uzufruct viager. Iar bunica copilului este ca un fel de asistent de la autoritatea tutelara. Si deci pot incheia actul de cumparare a.l garsonierei daca el nu vrea in nici.o forma sa mai vina sa semneze sau sa faca vreun act aditional?
Ca sapt viitoare trebuue sa mergem sa inchiem actele pt casa.
Răspunde
 21-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In mod normal da. Ar fi indicat sa fie prezenta si bunica.

Dvs, in calitate de mama achizitionati un imobil fiicei, mai ales ca sotul nu este tatal copilului.

Sfatul meu, avand in vedere situatia de fapt, este sa renuntati la clauza de uzufruct si sa stipulati in contract provenienta banilor, pentru a nu risca in cazul unui divort ca bunul sa fie inclus in masa partajabila.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.