Forum avocaţi > Civil

Uzucapiunea de 30 ani

21-07-2020
Vizitator
Bună ziua. Dacă noul vecin, care a cumpărat casă cu gradina lângă mine cu gardul făcut intre proprietățile noastre de vreo 50 ani, susține ca are cu 300 mp mai puțin teren și mă acționează în justiție pentru reîntregirea terenului și eu invoc uzurcapiune de 30 ani , mă pot folosii de fostii proprietari ,vânzătorii, ,perioada în care au deținut casa cu acte contract vc și intabulat din 1963 iar eu sunt proprietar cu acte vc și intabulat din 1999 , m erge joncțiunea posesiilor? Sau ce ar fii mai bine? Mulțumesc.
Răspunde
 21-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Apararea dvs. o constituie actele de proprietate.
In subsidiar, daca vecinul face o actiune in revendicare, (I) in primul rand, el trebuie sa o dovedeasca, in sensul ca acel teren este al lui si (ii) fara discutie, puteti solicita si aplica jonctiunea posesiilor.
Joncțiunea posesiilor nu este o obligație, ci o facultate. Cu alte cuvinte, posesorul actual are posibilitatea să aleagă între a invoca sau nu unirea posesiilor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.