Forum avocaţi > Civil

La dosar nu exista cererea mea

21-07-2020
Vizitator
Buna ziua,
Am avut un proces de contestatie la executare si deoarece avocatul m-a anuntat cu o zi inainte ca nu mai poate veni, am depus crere de amanare proces sau in cazul in care nue de acord sa-mi de-a posibilitatea de a depune note scrise. Aceasta cerere a fost depusa in data de 08.07.2020 prin email, semnata electronic, la ora 15:33, dar in dosarul electronic nu a aparut. In ziua urmatare,09.07.2020 instanta a amanat pronuntarea pentru data de 27.07.2020. Am tot verificat dosarul electronic, dar cererea mea de amanare nu era. Am trimis o noua cerere in care solicitam sa mi se spuna de ce nu apare la dosar cererea din 08.07.2020., tot semnata electronic. Aceasta a aparut in ziua urmatoare la dosar dar nu am primit inca raspuns.
Ce pot face in cazul in care ibnstanta da pronuntarea fara sa se tina cont de cererea mae de amanare? Dar cum pot sti cand primeste instanta o cerere daca cei de la judecatorie nu trimit mesaje de confirmare ( doar mesaj yahoo ca emailul a fost trimis)? multumesc anticipat.
Răspunde
 21-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"am depus cerere de amanare proces SAU in cazul in care nu e de acord sa-mi dea posibilitatea de a depune note scrise"

Pe de o parte, dvs. de la inceput ati oferit instantei o alternativa.

In al doilea rand, faptul ca mailul dvs. nu apare in dosarul electornic nu inseamna ca nu exista fizic, la dosarul cauzei. Fiind depusa pe mail cu o zi inainte de termne, sigur a fost dusa de urgenta la dosarul aflat deja la judecator, si nu au avut vreme sa o scaneze.

In al treilea rand, conform art.222 c.pr.civ,[Amânarea judecăţii pentru lipsă de apărare] nu este obligatoriu sa fie aprobata de instanta. Trebuie indeplinite anumite conditii, adica

"Amânarea judecăţii pentru lipsă de apărare poate fi dispusă, la cererea părţii interesate, NUMAI în mod excepţional, pentru motive temeinice şi care nu sunt imputabile părţii sau reprezentantului ei."

Avocatul dvs. (I) trebuia sa-si asigure substituirea, ori (ii)sa depuna la dosar dovezi scrise ca nu se poate prezenta, indicand motivele exceptionale ale lipsei sale (adeverinta medicala, de ex).

Deci, lasandu-ve pe dvs. sa ii justificati lipsa, a gresit. In mod sigur, instanta a vazut cererea dvs., dar a respins-o.

Si a procedat tot cum zice C.pr.civ

" Când instanţa refuză amânarea judecăţii pentru acest motiv, va amâna, la cererea părţii, pronunţarea în vederea depunerii de concluzii scrise."

V-a dat peste 2 sapt. de zile sa depuneti concluzii scrise, amanand in acest sens pronuntarea.

Deci, nu va mai inversunati ptr ca nu o sa ajungeti la niciun rezultat. Instanta nu era obligata sa amane. Iar, dupa ramanerea in pronuntare, nicio hartie depusa la dosar nu e luata in considerare (ma refer la a doua cerere)

Concentrati-va pe concluziile scrise si aveti grija sa fie depuse.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-07-2020
Vizitator
Multumesc pentru raspuns.
Imi cer scuze pentru greselile din text. Poate par panicata, dar nu mi se pare normal sa nu primesti un mesaj de confirmare sa sti daca cererea ta a fost primita. Nu este prima data cand depun ceva semnat electronic si nu apare la dosar deloc, de aici si panica mea. Totusi, pentru mine e putin ambiguu raspunsul dv. Si dv spuneti ca nu se mai poate depune nimic la dosar , dar in acelasi timp imi spuneti sa depun concluziile. O sa incerc sa depun zilele astea sper sa fie de folos. Multumesc.
Răspunde
 21-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Raspunsul nu e ambiguu.
Dupa ce instanta ramane in pronuntare, nu se mai tine seama conform legii de niciun inscris depus la dosar. Fac exceptie concluziile scrise cerute expres de instanta, motivul in fapt al amanarii pronuntarii.
Am scris in primul mesaj ca vorbeam de a doua cerere pe care intentionati sa o depuneti.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alina a scris pe 21-07-2020:
Multumesc pentru raspuns.
Imi cer scuze pentru greselile din text. Poate par panicata, dar nu mi se pare normal sa nu primesti un mesaj de confirmare sa sti daca cererea ta a fost primita. Nu este prima data cand depun ceva semnat electronic si nu apare la dosar deloc, de aici si panica mea. Totusi, pentru mine e putin ambiguu raspunsul dv. Si dv spuneti ca nu se mai poate depune nimic la dosar , dar in acelasi timp imi spuneti sa depun concluziile. O sa incerc sa depun zilele astea sper sa fie de folos. Multumesc.

Daca cererea a fost trimisa spre finalul programului de lucru, aceasta poate fi inregistrata ziua urmatoare, ori in cazul dvs, termenul a avut loc a doua zi, cand aveati posibilitatea sa solicitati personal amanarea cauzei.

Dupa ce instanta ramane in pronuntare, nu mai pot fi depuse decat concluzii scrise, daca s-a dispus amanarea pronuntarii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.