Forum avocaţi > Civil

Doua dosare de fond funciar

22-07-2020
Vizitator
Buna ziua, acum 10 ani am avut un litigiu de fond funciar (nulitate absoluta partiala), fiind 4 persoane mentionate pe TP am ramas doar 3 in urma SENTINTEI CIVILE care a ramas definitiva. A fost inlaturata a patra persoana intrucat nu avea calitatea sa depuna cerere de redobandire a dreptului la proprietate in baza legii nr 18/1991 dupa autorul decedat si fusese trecuta din eroare in TP.
A fost realizat ulterior un alt dosar de partaj judiciar in care s-a stabilit ca raman doar 3 mostenitori inscrisi in TP, printre care si eu.
Apoi, am primit de la Primarie un raspuns dupa ce am solicitat fotocopiile cererilor depuse pentru redobandirea terenului din acest TP, am avut surpriza sa vad ca doar eu am depus cerere (la dosar Primaria din eroare nu a trimis si aceste cereri anexate). Avocatul m-a sfatuit sa fac un nou dosar de fond funciar, ca sa le elimin pe celelalte persoane care ramasesera in TP, tot pe nulitate absoluta partiala, intrucat este imprescriptibila si sunt parti si cauza diferite, iar acum partea adversa spun ca si eu am acceptat forma partajului dupa primul proces care a ramas cu hotarare definitiva si a stabilit ca toti 3 suntem mostenitori si coproprietari ai terenului din TP. Din ce am inteles si as vrea ca si instanta sa interpreteze astfel, eu as avea dreptate pentru ca suntem parti diferite in acest dosar, pe o cauza diferita (nulitate absoluta partiala cauzata de lipsa cererilor de redobandire a dreptului la proprietate, nu de lipsa calitatii persoanei de a depune cerere)si am adus probe noi (fotocopiile cererilor mele de redobandire la care nu am avut acces pana acum).
Ce parere aveti? Se poate interpreta in acest mod?
Ce argumente pot folosi in favoarea mea?
Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.