Forum avocaţi > Civil

Succesiune

23-07-2020

Buna ziua,
Tatal meu a decedat anul trecut.A ramas o sotie supravietuitoare(care nu este mama mea) si o sora vitrega (pe care tatal meu a avut-o cu actuala sotie).Am primit citatie intr-un proces de partaj succesoral avansat de sotia supravietuitoare care este reclamanta si care ne citeaza pe mine si sora mea vitrega pentru iesirea din indiviziune.Bunurile sunt un apartament proprietate care a fost cumparat pe numele amandorura si o casa la tara pentru care este pus la dosar un act de intretinere semnat de mama reclamantei in care sunt trecuti tatal mleu impreuna cu reclamanta si 23.500 ha de pamant extravilan (arabil, finete si padure).
Eu nu am avut o relatie apropiata cu tatal meu el fiind obligat sa ma recunoasca in urma unui examen de paternitate la Mina Minovici.
As vrea sa stiu daca articolul 972 din noul Cod Civil se respecta in instanta, adica daca sotia supravietuitoare are dreptul la 1/4 din total mostenire sau cum s-ar putea imparti bunurile intre mine , sora mea vitrega si sotia supravietuitoare?
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Răspunde
 23-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Masa succesorala este compusa din totalitatea bunurilor detinute de defunct in momentul decesului.

Daca tatal dvs a achizitionat imobilele in timpul casatoriei, dansul a detinut o cota de 1/2 din aceste bunuri.

Din masa succesorala, sotiei supravietuitoare ii revine o cota de 1/4, iar copiilor 3/4, in cote egale.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.