Forum avocaţi > Civil

Moștenire teren, vânzare urgenta

24-07-2020
Vizitator
Am moștenit un teren arabil. Am deja un cumpărător serios care are nevoie urgenta de teren. Am titlu de proprietate pe numele tatălui meu, decedat și Nr. Topo, din anul 1991 pentru teren, dar nu a fost facută coala noua C.F.
Având în vedere că va dura foarte mult până voi reuși eu sa refac măsurători topo,înscrierea la cartea funciara, etc, vrem sa procedam astfel:
-certificatul de moștenitor va cuprinde terenul cu Nr. Topo existent, dar fara noul Nr. CF
-voi face contract de vânzare
- ulterior cumpărătorul va obține direct pe el noul Nr. CF, ocupandu-se el de toată procedura
Pot proceda la modul sus-menționat?
Răspunde
 24-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand dezbateti mostenirea de pe urma tatalui, iar apoi puteti vinde terenul.

Pentru partajul succesoral , notarul va solicita un extras de CF.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-07-2020
Vizitator
Am dezbătut moștenirea cu notarul, dar problema este că notarul nu poate obține extrasul CF deoarece tata nu a mai fost la cartea funciara, a rămas doar cu titlul de proprietate! In aceste condiții eu vreau să vând terenul și cumpărătorul va face măsurătorile topo după nouă procedură și va înscrie direct pe el terenul.
Întrebarea este dacă pot sari etapa aceasta ( lucrarea topo, înscrierea în coala CF cu tot ce înseamnă timp și costuri) și să o facă cumpărătorul, care oricum este dispus și are și posibilitățile necesare!?
Răspunde
 26-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru a vinde terenul, aveti nevoie de extrasul de carte funciara, deci nu puteti instraina bunul fara a efectua acest demers.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2020
Vizitator
Mulțumesc frumos pentru răspunsul foarte clar și precis!
Răspunde
 26-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Intocmiti intai cu potentialul cumparator un antecontract de vanzare. Pana la data stabilita ptr.semnarea efectiva a contractului, intocmiti documentatia cadastrala si intabularea. Cumparatorul se poate obliga sa le faca el.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2020
Vizitator
Va mulțumim frumos pentru răspuns!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.