Forum avocaţi > Civil

Efecte Anulare Act

25-07-2020

Am la fond anulare PV de adunare generala asociatie proprietari. Nu am cerut repunerea in situatia anterioara si stornare cheltuieli facute prin aprobarea celui care a fost ales in acea adunare generala a carei anulare solicit.
Sunt la al treilea termen si judecatoarea mi-a pus in vedere sa precizez ce vreau exact.
Acum, curge de la sine anularea tuturor actelor semnate de acel individ in caz ca se anuleaza PV de alegeri sau eu trebuie sa fac ceva acum?
Ce parere aveti?
Multumesc foarte mult!
Răspunde
 26-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dvs ati solicitat anularea unui proces-verbal, astfel ca instanta va dispune conform solicitarii dvs.

Judecatorul se pronunta strict pe situatia de fapt, astfel ca nu se vor anula toate procesele verbale incheiate de parat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2020
Vizitator
Buna dimineata,

Acel individ a fost ales presedinte de asociatie. Intrebarea este daca prin anularea PV de alegeri a lui se anuleaza si actele semnate de el ca presedinte? Liste intretinere, plati, etc?
CE EFECTE ARE ACEASTA ANULARE DPDV JURIDIC?
Sau e o hartie cu care nu am ce face?
Poate acesta organiza adunari generale daca nu este ales legal?
Răspunde
 26-07-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca ati obtinut anularea PV, evident ca produce efecte.

Conform codului civil, principiul guvernator al efectelor nulității este: quod nullum est, nullum producit efectum. [Ce este nul, produce efecte nule].
Din principiul general de mai sus decurg cele trei principii clasice ale efectelor nulității :
a) principiul retroactivității, în temeiul căruia părțile contractului nul sau anulat ajung în situația în care nu l-ar fi încheiat, reprezintă o aplicație a principiului legalității întrucât prin intermediul nulității este restabilită retroactiv legalitatea;
b) principiul resoluto iure dantis, resolvitur ius accipientis, în temeiul căruia sunt anulate și actele subsecvente contractului desființat, cu care se află în legătură juridică
c) principiul restitutio in integrum, părțile fiind îndatorate să își restituie toate prestațiile primite în temeiul contractului desființat, chiar dacă au fost executate succesiv sau au avut un caracter continuu.

Iar noile alegeri vor fi organizate conform actelor asociatiei. Trebuie sa fie reglementat cine organizareaza alegeri in astfel de situatii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.